København Håndbold giver midtjysk tophold store tæsk

Topholdet Herning-Ikast tabte overraskende med seks mål hos velspillende København Håndbold.

Johanna Bundsen storspillede for København Håndbold i den overraskende sejr over Herning-Ikast. Claus Bech/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København Håndbold var mandag overraskende Herning-Ikast overlegen. Københavnerne vandt på hjemmebane med 32-26.

Hjemmeholdet var stærke i defensiven. De fik stækket udeholdets mange profiler i en grad, som helt fjernede spændingen i sidste del af opgøret.

Sejren var København Håndbolds blot tredje i sæsonen. Holdet er nu nummer syv i tabellen, hvor Herning-Ikast trods nedturen stadig er nummer to efter det suveræne førerhold, Odense Håndbold.

Den svenske målvogter, Johanna Bundsen, storspillede og grundlagde med sine mange redninger en del af hjemmeholdets hele 15 kontrascoringer og dermed sejren.

Bundsens landsmand Melissa Petrén var ligeledes farlig. Hun blev opgørets suveræne topscorer med ti mål.

Holdene fulgtes nogenlunde i første halvleg. Men fra 10-10 på tavlen trak København Håndbold fra og førte 14-11 efter 30 minutters spil.

Herning-Ikast havde masser af rette på i pausen. Men det lykkedes ikke i anden halvleg. Stærkt spillende København Håndbold trak yderligere fra og førte længe med seks-otte scoringer.

Udeholdet formåede reelt aldrig at skabe selv den mindste spænding om resultatet på en særdeles skidt og uskarp aften for topholdet.

/ritzau/