Knivstik sender Celtic-fans på hospitalet før Lazio-kamp

To skotske fans er uden for livsfare efter at være blevet stukket med knive i det centrale Rom.

Det var ud for denne irske pub i det centrale Rom, at to Celtic-fans blev stukket ned onsdag aften. Remo Casilli/Reuters Fold sammen
Læs mere

To tilhængere af den skotske fodboldklub Celtic er indlagt på et hospital i Rom efter at være blevet stukket ned i den centrale del af den italienske hovedstad.

Begge skulle være uden for livsfare.

Celtic oplyser i en meddelelse, at de to tilhængere "vil modtage al tænkelig støtte fra klubben og det britiske konsulat i Rom", efter at være blev stukket med knive i to separate episoder i samme område.

Den skotske storklub møder Rom-klubben Lazio i Europa League torsdag aften, og 9000 Celtic-fans menes at have taget turen til Italien.

Kampen er omgivet af et større sikkerhedsberedskab, fordi stemningen mellem tilhængere af de to klubber er lettere anspændt efter deres første møde i Skotland for to uger siden.

Her blev Lazio-fans filmet, mens de udførte en fascistisk salut før kampen på Celtic Park i Glasgow.

Hjemmeholdets supportere svarede igen under kampen med et banner, der viste den tidligere fascistiske diktator Benito Mussolini hængende i et reb efter at være blevet dræbt i 1945.

Billedet var suppleret med teksten "følg jeres leder" og vakte forargelse hos Mussolinis barnebarn Alessandra Mussolini, der tidligere var medlem af Europa-Parlamentet for partiet Forza Italia.

Hun har kaldt banneret for "en voldshandling".

Europa League-opgøret mellem de to klubber begynder klokken 18.55.

/ritzau/AFP