Knæskade tvinger superligaspiller til karrierestop som 24-årig

Joel Kabongo nåede 2 kampe for Randers FC og 18 for Brøndby på højeste niveau, men nu er det slut.

Arkivfoto: Kabongo har haft problemer med sit knæ siden 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fodboldspilleren Joel Kabongo stopper karrieren grundet en knæskade.

Det meddeler superligaklubben Randers FC.

24-årige Kabongo har en fortid i Brøndby og står noteret for en række ungdomslandskampe for Danmark.

»Det er sindssygt hårdt at sige farvel til fodbolden. Jeg er vågnet op hver dag og har håbet på, at det blev bedre, og at jeg ikke skulle gå i seng med smerter,« siger Kabongo i en pressemeddelelse.

»Jeg har virkelig håbet på miraklet, men det er ikke kommet. Jeg bliver nødt til at tænke på mit eget helbred, så jeg kan leve et normalt liv sammen med min familie. Derfor har jeg truffet denne hårde beslutning,« siger Kabongo.

Ifølge Randers har læger i både Brøndby og Randers set på Kabongos højre knæ, ligesom han har været igennem fire operationer. Kabongo har haft problemer med sit knæ siden 2019.

»Det er virkelig gået op for mig nu, at der var længere vej tilbage, end jeg troede. Jeg har haft blod på tanden, men på et eller andet tidspunkt må man også sige til sig selv, at jeg har gjort alt, hvad jeg kunne i de tre år.«

»Jeg har virkelig prøvet med god hjælp fra Brøndby og Randers FC, men nu er jeg nødt til at trække stikket,« siger Kabongo.

Han skiftede fra Brøndby til Randers for et år siden. I forbindelse med skiftet skrev Brøndby selv i en pressemeddelelse, at en alvorlig knæskade i foråret 2019 havde sat en 'brat stopper' for en 'lovende start' for Kabongo i Brøndby.

Søren Pedersen, der er sportslig direktør i Randers, siger, at klubben og Kabongo har ophævet kontrakten efter blot to kampe og i alt otte minutters spilletid for Kabongo i Randers-trøjen.

»Vi er ærgerlige over, at Joel ikke er lykkedes med at komme over den skade, som han har haft. Det er selvfølgelig allermest synd for Joel selv, fordi det er barskt i så ung en alder ikke at være i stand til at spille fodbold.«

»Selvfølgelig er det også ærgerligt for os, fordi vi havde håbet på, at vi kunne få ham klar og få glæde af det store potentiale, som han har. Men det er allermest synd for Joel, at hans drømme bliver knust,« siger Søren Pedersen.

/ritzau/