Klubberne holder øje med Simon Kjær

Simon Kjær i aktion i EM kvalifikationskampen mod Portugal tirsdag d. 14 oktober 2014 i Parken. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske landsholdsstopper Simon Kjær har været en stor profil i franske Lille, siden han kom til klubben i 2013. Til sommer kan han måske være fortid i klubben.

25-årige Kjær fik sit store gennembrud i italienske Palermo, hvor han kom til fra FC Midtjylland. Siden fulgte et par mindre vellykkede ophold i Wolfsburg og Roma. Men i den sidste halvanden sæson i Lille har han atter bevist, at han holder et højt internationalt niveau.

Og de gode præstationer er ikke gået ubemærket, forsikrer hans agent, der ikke vil udelukke, at der kan ske noget til sommer.

»Simon har på ingen måde travlt. Han har det godt og har en ekstremt vigtig rolle på holdet og spiller noget af sit bedste fodbold. Hvis han fortsætter sådan, som han har spillet i halvandet år, så ved man ikke, hvad der sker til sommer. Det giver sig selv, at når man spiller så godt, som Simon gør, over så lang tid, så er der selvfølgelig også klubber, der holder øje med ham,« siger Mikkel Beck.

Lille hentede i sin tid den danske forsvarsspiller for i omegnen af 22 millioner kroner. Og hans markedsværdi er allerede tredoblet. Men det er ikke utænkeligt, at en eventuel købspris vil nærme sig de 100 millioner kroner. Den franske klub kan derfor se frem til en stor profil ved et eventuel salg.

»Det vil være en solstrålehistorie, hvis Simon på et tidspunkt bliver sendt ud af systemet, og Lille får en god merværdi for ham. Det er der ingen tvivl om,« siger Beck.

Det har indtil videre været en skuffende sæson for Simon Kjær og co. Godt nok har de stået godt i defensiven og blot lukket 20 mål ind i 23 kampe, men de er til gengæld også usædvanligt uskarpe foran mål, hvor det blot er blevet til 18 scoringer. En målforskel på minus to og en pointtotal på 28 tillader da også kun en placering som nummer 13 i tabellen.