Klavs Bruun gruer for barsk mellemrunde ved EM

Indledende EM-pulje ser fornuftig ud, men det bliver en hård mellemrunde, mener den danske landstræner.

Indledende EM-pulje ser fornuftig ud, men det bliver en hård mellemrunde, mener den danske landstræner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Der venter det danske kvindelandshold en meget hård opgave i mellemrunden ved håndbold-EM i Frankrig i december.

Det konstaterer landstræner Klavs Bruun Jørgensen, efter at tirsdagens lodtrækning sendte Danmark i gruppe A sammen med Sverige, Serbien og Polen.

Dermed står Danmark til at møde de tre bedste fra gruppe B med Frankrig, Montenegro, Rusland og Slovenien, hvis holdet kommer videre fra indledende gruppespil.

Danmark tabte med syv mål til Montenegro og fem mål til Rusland ved VM i december.

»Det er nærmest vores hademodstander nummer et i form af Montenegro. Derudover er der Rusland og Frankrig, som altid er megastærke. Det bliver en hård omgang i mellemrunden,« siger Klavs Bruun Jørgensen.

I landstrænerens øjne ser den indledende pulje til gengæld fornuftig ud. Derfor er det en lodtrækning, som det er svært at være helt tilfreds eller helt utilfreds med.

»Jeg er lidt mellemfornøjet. Det kunne have været værre, men det kunne også have været bedre. Jeg synes dog, det begynder at se bedre og bedre ud, og der er mange ting, der går den rigtige vej for os.«

»Vi skal videre fra puljen, og så håber jeg, vi kan klare os igennem mellemrunden og nå i semifinalen,« siger Klavs Bruun Jørgensen.

Ved EM i 2016 blev Danmark nummer fire.

/ritzau/