Klavs Bruun: Anne Mette Hansen-fravalg til VM er logisk

Landstræneren har kun et meget lille håb om, at den skadede Györ-spiller kan nå at blive aktuel til VM.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har svært ved at se, hvordan skadede Anne Mette Hansen skal nå at blive klar til VM. Scanpix/Liselotte Sabroe/arkiv Fold sammen
Læs mere

Klavs Bruun Jørgensen udtog tirsdag sin endelige trup på 16 spillere til kvindernes VM-slutrunde i håndbold, der bliver spillet i december i Tyskland.

Danmarks landstræner havde ikke venstrebacken Anne Mette Hansen med i truppen, efter at hun trods en korsbåndsskade var blevet udtaget til bruttotruppen på 28 spillere.

Ifølge Klavs Bruun Jørgensen er det ikke realistisk, at Györ-spilleren, der er en af Danmarks sædvanlige profiler, kan blive klar til VM.

»Den melding, vi har fået i løbet af denne uge, er, at det bedste for hende vil være at beholde skinnen på i seks uger til. Derfor giver det ikke meget mening at tro på, at hun bliver klar,« siger han til TV2 Sport.

Landstræneren har ikke helt udelukket muligheden for, at Anne Mette Hansen kan komme til at få en rolle ved VM, hvor det er tilladt at skifte spillere ind og ud undervejs.

Klavs Bruun Jørgensen og hans stab undersøger i øjeblikket, om det er muligt at få Anne Mette Hansen med, hvis hun kan få en anden skinne på end den, hun bruger nu.

Uanset hvad tvivler han dog på, at det bliver aktuelt at få hende med til VM.

Landstræneren ærgrer sig over at måtte undvære den stærke venstreback, der også spiller en rolle i forsvaret.

»Det siger sig selv, at når vi har en spiller, der er på vej mod at blive en af de største stjerner, er det sindssygt ærgerligt, at vi ikke kan have hende med. Det er selvfølgelig et tab, det er der ingen tvivl om,« siger han.

Danmark blev for et år siden nummer fire ved EM-slutrunden i Sverige.