Klausul tvinger Kessler til Andrade-opgør

WBC vil give Mikkel Kesslers VM-bælte til Librado Andrade uden kamp, hvis den danske bokser afviser at møde mexicaneren som sin næste modstander. Mogens Palle er dybt forundret.

Mikkel Kessler, der her fremviser sine VM-bælter efter sejren ove Markus Beyer, risikerer at miste det ene af dem uden kamp. Foto: <br>Lars Møller Fold sammen
Læs mere

Glem for en stund alt om en storkamp mellem Mikkel Kessler og verdensmester Joe Calzaghe fra Wales. Eller et møde mellem den danske champ og australske Anthony Mundine, for den sags skyld.

Siden knockout-sejren over Markus Beyer i Parken har Mikkel Kessler og hans manager Mogens Palle nemlig været bundet godt og grundigt på både næver og fødder af WBC, det ene af de to forbund, som danskeren er verdensmester i.

Der har ellers på det seneste været tegnet et billede af, at det var af mere lyst end nød, at Mogens Palles supermellemvægter skulle bytte jabs og hooks med den mexicanske udfordrer Librado Andrade kort inde i det nye år. Og at der har været flere andre muligheder for Kessler. Men sådan hænger tingene reelt ikke sammen.

En mystisk aftale mellem WBC og mexicanske Librado Andrades bagland, Golden Boy Production, sikrer nemlig, at Mikkel Kesslers WBC-titel går videre til Librado Andrade - uden kamp - hvis Team Palle ville forsøge at afsøge andre græsgange inden et møde med mexicaneren.

»Det er jo noget af en fantastisk afgørelse, at Andrade kan få titlen uden kamp, hvis Mikkel ikke bokser ham som den næste. Du må ikke spørge mig om, hvordan det kan lade sig gøre, for vi har jo ikke været involveret i det. Det er noget Golden Boy Production har fået i stand. Men nu har vi fået klausulen sort på hvidt fra WBC,« siger Mogens Palle.

Derfor har og havde Mikkel Kessler og Team Palle reelt ingen muligheder at vælge imellem.

Næppe enighed
Det lå ellers i kortene umiddelbart efter VM-kampen mod Markus Beyer, at Librado Andrade mod betaling kunne sættes midlertidigt på hold. Mogens Palle har ad den vej forsøgt at åbne flere muligheder for Mikkel Kessler, men det har Andrade afvist med henvisning til klausulen.

I sin tid modtog WBC-udfordrer Andrade såkaldt »step-aside-money« for at lade Beyer møde Mikkel Kessler med den betingelse, at Andrade efterfølgende fik en kamp mod vinderen af den dobbelte VM-kamp.

Andrades lejr og Team Palle forsøger nu at nå til enighed om, hvor og hvornår kampen skal bokses. Mogens Palle har dog ikke de store forhåbninger til, at parterne når til enighed før deadline den 15. januar, men rejser alligevel til USA i næste uge for at forhandle.

Lykkes det ikke at finde en løsning, går kampen til purseoffer. En slags auktion, hvor hver lejr afleverer et bud, og det højeste af dem vinder retten til at arrangere kampen.