Klarhed over uhyggeligt styrt

Lørdag kom der klarhed over det uhyggelige styrt, som den unge Rabobank-rytter Kai Reus var ude for torsdag. Reus er stadig i koma og har vand i hjernen.

Tour de France-rytterne fra Rabobank har nok at gøre med at koncentrere sig om det igangværende Tour de France, men alligevel går der med garanti tanker til deres 22-årige holdkammerat Kai Reus.

Den unge hollænder er ikke med i Touren, men han er i Alperne, hvor han mandag skulle have deltaget i et sponsorarrangement på Tourens hviledag. Men han vendte aldrig tilbage fra en træningstur torsdag formiddag, og først lørdag kom der klarhed over, hvordan han havnede på et hospital i Grenoble.

Hans kæde var faldet af under en overhaling af en bil. Chaufføren tilkaldte politiet, der fik fat på en ambulance. Kai Reus kunne på det tidspunkt sige sit navn, siden har han været i koma. Lørdag eftermiddag fik Kai Reus foretaget en CT-skanning, som viste vand i hjernen, men det er tilsyneladende normalt.

Den hollandske lejr meddelte samtidig, at det er lykkedes at fjerne en stor blodansamling, som han havde i hjernen. Han er nu stabil og uden for livsfare - men stadig i koma./ritzau/