Klar sejr til Henin

Endnu en dag med favorit-sejre i Wimbledon, som stadig kæmper mod byger.

Belgiske Justine Henin var en af de få, der i går fik svinget ketsjeren imellem de mange byger, der igen plagde Wimbledon-turneringen. Henin lod sig dog ikke slå ud af regnen, men slog til gengæld sin modstander, schweiziske Patty Schnyder, ud af turneringen, og Henn er nu klar til kvartfinalen. Foto: Eddie Keogh Fold sammen
Læs mere

Endnu en dag på kontoret. Belgiske Justin Henin skulle bruge under en time på at spille sig videre i turneringen. Så det var ikke meget sved på panden, hun fik efter en dags arbejde.

Patty Schnyder var ikke meget værd, og med cifrene 6-2 og 6-2 var der sådan set ikke mere at rafle om. Det passede arrangørerne af Wimbledon ganske udmærket, for så kunne de dække Centre Court i ly for regnen.

Dagens eneste overraskelse kom, da 16-årige Tamira Paszek fra Østrig udspillede Elena Dementieva. Paszek kom ellers skidt fra start, og Dementieva vandt første sæt med 6-3, men i de to efterfølgende sæt fik Dementieva ikke sat mange fødder rigtigt på Wimbledons græstæppe, og Paszek kunne vinde 6-2 og 6-3. I næste runde møder Paszek russiske Svetlana Kutnetsova.

Dramatisk blev det til gengæld på Centre Court, hvor Serena Williams mødte Deniela Hantuchova. Sjældent har Serena Williams været så glad for regnvejr, som hun må have været i går aftes, da hendes kamp mod Hantuchova blev afbrudt.

Vel havde Williams vundet første sæt, men pludselig i midten af andet sæt, hvor Williams førte, gik hun omkuld i græsset, og der måtte tilkaldes fysioterapeut og læge. Efter flere minutters behandling formåede Williams at komme på benene igen efter, hvad der lignede en kraftig fibersprængning eller krampe.

Hantuchova brugte naturligvis muligheden til at komme tilbage i kampen, men i andet sæts tie break blev regnen igen for kraftig, og kampen måtte afbrydes, så Serena Williams fik en ekstra chance for at komme til hægterne igen.

Og det var lige præcis, hvad hun gjorde. Da spillet igen blev sat i gang, tog Hantuchova ganske vist andet sæt, ved at vinde i tie break, men Serena Williams, der før afbrydelsen ligende en færdig kvinde, fandt hurtigt sit gamle »jeg« og vandt det afgørende tredje sæt med 6-2.

Søster Venus Williams måtte slide sig videre, da hun i tre sæt besejrede japanske Akiko Morigamo. Williams kom videre til fjerde runde med cifrene 6-2, 3-6, 7-5. Her skal Venus Williams møde en af turneringens favoritter, Maria Sharapova.