Klar sejr sender badmintonlandshold i EM-finale

Viktor Axelsen var i problemer undervejs, men han medvirkede alligevel til den danske 3-0-føring mod Holland.

Viktor Axelsen var i problemer undervejs, men vandt alligevel sin kamp i tre sæt. Sadiq Asyraf/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Når Frederiksberg Hallerne søndag lægger halgulv til EM-finalen for blandede hold i badminton, er Danmark helt som forventet den ene part.

I lørdagens semifinale skulle værtsnationen blot bruge tre kampe på at sikre den samlede sejr over Holland.

Der spilles bedst af fem kampe, og da Danmark vandt de første tre kampe, stod det klart, at de danske favoritter møder Tyskland i guldkampen.

Den danske sejr var en realitet, da damesinglen Mia Blichfeldt bragte Danmark på 3-0 med sejren på 22-20, 21-10 over Gayle Mahulette.

Sidstnævnte førte i stort set hele første sæt, men Blichfeldt hang på og sluttede bedst af i de afgørende dueller. I andet sæt var danskeren en klasse bedre.

Forinden havde mixeddoublen med Mathias Christiansen og Christinna Pedersen i den første kamp sendt holdet på vinderkurs med sejren på 21-19, 21-15 over Robin Tabeling og Selena Piek.

Parrene fulgtes ad i et helt tæt første sæt, inden danskerne vandt de to sidste bolde. I andet sæt skabte danskerne hurtigt en solid føring, som aldrig kom i fare.

Derefter skulle Viktor Axelsen i aktion, og han måtte slide mere for sejren end forventet, men til sidst fik han has på Mark Caljouw med cifrene 21-7, 8-21, 21-16.

Det lignede en formsag for Axelsen efter det nemme første sæt, men hollænderen slog tilbage og vandt andet nærmest lige så enkelt og bragte sig også på 7-4 i det afgørende sæt. Men Axelsen fik styr på spillet og vandt.

Med stillingen 3-0 blev det overflødigt at spille herredoublen og damedoublen.

/ritzau/