Kjeldsen følger jævnt op på kanonrunde og slutter i top-20

Golfspilleren Søren Kjeldsen faldt tilbage i søndagens afgørende runde i amerikansk turnering.

Søren Kjeldsen faldt 12 pladser på søndagens afsluttende runde af PGA-turneringen i Ohio. Scanpix/Matt Sullivan Fold sammen
Læs mere

Det lykkedes ikke den danske golfspiller Søren Kjeldsen at leve op til lørdagens fornemme præstation ved PGA-turneringen Memorial Tournament.

Kjeldsen gik fjerde og sidste runde søndag i 74 slag - to over banens par. Dermed endte han samlet set på en delt 20.-plads i Ohio med en score på ti slag under par.

Efter lørdagens runde var den 41-årige dansker ellers helt oppe at snuse til toppen, da han kunne sætte sig i klubhuset og glæde sig over blot at have brugt 64 slag. Samlet lå han da på en delt ottendeplads.

I søndagens runde blev det til fire bogeys og to birdies for nordjyden, der har gang i en af karrierens bedste sæsoner. Det hører med til historien, at vinden havde godt tag i banen på sidstedagen, hvor spillet var afbrudt i halvanden time på grund af risiko for tordenvejr.

Vinder af turneringen og en check på over ti millioner kroner blev amerikaneren William McGirt. Han måtte i omspil mod landsmanden Jon Curran, der også sluttede samlet 15 slag under par.

36-årige McGirt viste sig bedst med putteren på omspillets andet hul.

William McGirt har aldrig før vundet en PGA-turnering - det samme gælder i øvrigt for Jon Curran.

Amerikanske Dustin Johnson sluttede på tredjepladsen, mens nordireren Rory McIlroy blev delt nummer fire.

Søren Kjeldsen kan glæde sig over, at han sluttede et slag bedre end den australske verdensetter Jason Day.

/ritzau/