Kittel med tredje sejr efter dramatisk etape

En højdramatisk fjerde etape af Tour de France endte tirsdag i den forventede massespurt i franske Lille. Her viste tyske Marcel Kittel (Giant-Shimano) sig igen som feltets stærkeste sprinter.

Marcel Kittel Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han henviste Alexander Kristoff (Katusha) og Arnaud Demare (FDJ) til de sekundære placeringer efter en rodet og uorganiseret spurt.

Tirsdagens fjerde etape gik over 163,5 kilometer fra Le Touquet-Paris-Plage ved Atlanterhavskysten og ind i landet til Lille.

Og der var drama fra start. For alt imens Thomas Voeckler (Europcar) og Luis Maté (Cofidis) formerede dagens udbrud, styrtede forhåndsfavoritten Christopher Froome (Sky). Han rev sine cykelbukser i stykker og måtte efterfølgende også få en skinne om håndleddet.

Efter 92 kilometer skruede Cannondale farten i feltet op for at køre deres kaptajn, Peter Sagan, i stilling til dagens indlagte pointspurt. Og på vej ned fra spurten, der lå placeret på en bakketop, fastholdt fronten af feltet den opskruede fart. Samtidig raserede en hidsig sidevind på de åbne landstykker efter højdedraget, og pludselig var feltet brækket i to. Det skabte stor forvirring. For hvem sad hvor?

Store navne som, Joaquin Rodriguez (Katusha), Michael Rogers, Michael Mørkov og Rafal Majka (Tinkoff-Saxo), Arnaud Demare (FDJ), Dani Navarro (Cofidis) og flere af Chris Froomes hjælperyttere blev fanget i den bagerste gruppe. Den største profil var dog Michal Kwiatkowski (Omega Pharma - Quick-Step). Det fik Brian Holm til at sende sine tropper i sving for at køre den polske kaptajn frem til forreste gruppe. Og det lykkedes da også at nå op igen efter en håndfuld minutters aggressiv kørsel.

Da feltet nåede udkanten af Lille blev de to lykkeriddere slugt af feltet, der trods våde veje buldrede ind mod målstregen. Og her blev det altså til alle gode gange tre for Marcel Kittel.