'King George' viste klassen og spillede Herning i pokalfinalen

Læs mere
Fold sammen

Mirakelmanden fra Toronto, VM-helten George Sørensen, er tilbage på dansk is og fortsætter, hvor han slap på det succesrige U20-hold.

Boblende af selvtillid og med en perlerække af store redninger stjal den 19-årige målmand fokus i Herning Blue Fox' 4-1 sejr i Rødovre Skøjte Arena.

Med tre-målssejren kvalificerede rævene sig til finalen i Metal Cup 15. februar i SE Arena mod Sønderjyske med mindst mulige margin. Ét mål. Rødovre Mighty Bulls vandt 2-0 i den første semifinalekamp i fredags i Herning.

Det var blot tredje gang i denne sæson, cheftræner Linus Fagemo brugte George Sørensen. Mon ikke den urutinerede svenske coach har fået mere mod efter at have set unge 'King George' trylle som i de herlige nytårsdage i Canada.

»Det var dejligt at være med. Vi leverede en fantastisk holdindsats. Jeg havde en god fornemmelse lige fra starten. Sikke et forsvar, jeg havde foran mig. Drengene hjalp mig meget. Blokerede skuddene. Jeg red videre på de ni kampe, jeg spillede i Canada,« siger den beskedne og sympatiske George Sørensen.

Fremtidens mand kan snart være tabt for traditionsklubben Herning Blue Fox.

»Jeg ved ikke, hvad der sker efter denne sæson. Jeg venter og ser, hvad min svenske agent kommer med. Og så krydser jeg fingre for NHL-draften til sommer,« siger George Sørensen.

»Mit drømmemål er Nordamerika. Sådan har de fleste ishockeyspillere det vel.«

For George Sørensen er problemet, at han er meget lille af en målmand at være. Nærmest en lilleput sammenlignet med NHL-giganten Frederik Andersen, som også startede karrieren i det midtjyske. Men talentet er enormt.

Han gjorde også et stærkt indtryk på landstræner Janne Karlsson med en shutout i A- landsholdsdebuten i november i Stavanger (4-0 over Frankrig).

Kommer Frederik Andersen fra Anaheim Ducks ikke til VM i Ostrava, hedder den danske målmandstrio utvivlsomt Patrick Galbraith, Sebastian Dahm og George Sørensen.

»Der er desværre så få danske førstemålmænd i liagen, selv om der gøres et stort arbejde,« siger George Sørensen.

Om mulighederne for at få flere kampe den kommende tid siger han:

»Jeg arbejder hårdt i hver eneste træning og vil vise, at jeg gerne vil stå.«

Den normale førstemålmand, den rutinerede slovak Lubos Pisar, er imponeret over sin kollegas bedrifter.

»George er brandvarm efter VM i Canada. Hans store redninger i starten gav os momentum. Han var helt utrolig. Jeg kender ham, og jeg er ikke overrasket over hans præstation. Han er et kæmpetalent. Jeg nød at se ham spille i dag.«

George Sørensen var tæt på en shutout, men med 32 sekunder tilbage på tavlen scorede Steffen Klarskov til 1-4.

Rødovre Mighty Bulls havde en stor chance for at spille sig i pokalfinalen med to måls-forspringet fra i fredags, men allerede efter 44 sekunder halede rævene ind med Victor Backmans scoring.

»Vi vidste, at de ville komme stenhårdt ud. Herning er et hold, der aldrig giver op. Det var vores egen skyld. Vi burde have været bedre forberedt,« siger Mikael T. Christensen med fortid i Herning.

»Havde det ikke været for George, er jeg sikker på, at vi havde stået i finalen.«

I kvartfinalen overlevede Herning Blue Fox 2-8-nederlaget i Odense med en 8-1 sejr dagen efter i Herning.

Herning Blue Fox kom i starten af tredje periode foran 3-0 ved Victor Öhman og øgede med 54 sekunder tilbage til 4-0 i tomt mål ved Petr Kalus.

Midtjyderne profiterer af deres udlændinge, men har også danske spillere af høj klasse. En af dem er den 20-årige back Bjørn Uldall. Han får mere og mere ansvar og er i en rivende udvikling. Foreløbig er det blevet til fem A-landskampe.

Sebastian Dahm har været Rødovres i særklasse bedste spiller i denne sæson, men søndagens kamp er ikke en af dem, han vil huske. Victor Backmans 1-0-mål op i det lange hjørne fra en ufarlig position gjorde ondt.

De sidste fem år har pokalmestrene heddet enten Sønderjyske (tre titler) eller Herning (to titler).

For et års tid siden vandt Blue Fox finalen i Vojens med 5-0. Rævenes sjette pokaltriumf og den sidste titel i Todd Bjorkstrands regeringstid.

»Jeg kan forstille mig, at de er sultne efter revanche,« siger en storsmilende George Sørensen.

Spændende, hvem der får tjansen i kassen til den tid: Pisar eller 'King George'.

Metal Cup, semifinale, 2. kamp

Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)

Herning videre med 4-3 sammenlagt.