Kinesisk pengemand køber sig ind i Southampton

Forretningsmanden Gao Jishing har erhvervet sig aktiemajoriteten i Premier League-klubben Southampton.

Med en ny kinesisk pengemand i ryggen håber Southampton på at fastholde positionen i toppen af engelsk fodbold. Scanpix/Henry Browne Fold sammen
Læs mere

Premier League-klubben Southampton kommer på kinesiske hænder.

I en meddelelse på klubbens hjemmeside oplyser klubejeren Katharina Liebherr, at Southampton har indgået et såkaldt partnerskab med forretningsmanden Gao Jishing.

Liebherr-familien har ejet Southampton Football Club siden 2009.

Ifølge britiske medier har kineseren erhvervet sig 80 procent af aktierne i klubben for en pris af 200 millioner britiske pund. Det svarer til omkrig 1,6 milliarder danske kroner.

»Jeg er beæret og ydmyg over at blive partner i Southampton Football Club sammen med Katharina Liebherr, som sammen med sin far har været så god en forvalter af klubben, dens vækst og succes,« siger Gao Jishing.

»Sammen har vi passionen og motivationen til at bygge videre på Southamptons flotte fremskridt i de senere år, og vi ser frem til et spændende nyt kapitel for klubben.«

Southampton FC var i den tredjebedste række, da Liebherr-familien i 2009 overtog ejerskabet.

Tre år senere lykkedes det at vende tilbage til Premier League, hvor klubben i de seneste fire sæsoner har placeret sig i den bedste halvdel.

Southampton indledte den nye sæson med uafgjort 0-0 på hjemmebane mod Swansea i lørdags.