Kinesere trækker sig fra køb af Southampton

Lander Sports Development sagde mandag, at selskabet ikke køber en del af Southampton alligevel.

Manchester City''s Sergio Ague
Manchester City og Sergio Agüero (th.) er underlagt kinesiske investeringer. Det bliver Southampton og målmand Fraser Forster Stephens (th.) ikke alligevel. Reuters/Tony O''brien Fold sammen
Læs mere

København. Pierre-Emile Højbjerg og resten af de ansatte i den engelske fodboldklub Southampton får ikke kinesiske medejere alligevel.

Mandag erklærede Lander Sports Development, at selskabet har skrinlagt planerne om at købe en del af klubben.

Ifølge nyhedsbureauet AFP angiver selskabet årsagen til at være politiske forandringer i Kina hen imod en skærpet indsats mod investeringer i udlandet.

Lander Sports Development er noteret på børsen i Shenzhen, men handel med aktierne har været suspenderet siden oktober, hvor samtalerne med Southampton begyndte.

Da aktiehandlen blev givet fri mandag, styrtdykkede Lander-aktierne med de i Kina maksimalt tilladte ti procent.

Ifølge selskabet underskrev det i november en aftale med Southampton-ejer Katharina Liebherr om at købe et del af klubben.

Ingen detaljer vedrørende aftalen er offentliggjort, men ifølge AFP havde der i månedsvis været talt om en investering på 200 millioner pund (1,75 milliarder kroner med nutidens kurs).

I Premier League har Manchester City og West Bromwich Albion kinesiske investorer, og det samme er tilfældet for Aston Villa og Wolverhampton i den næstbedste række.

Også i klubber i blandt andet Spanien og Italien er der massive kinesiske økonomiske interesser.

Kinas regering har i de forgangne år opfordret landets firmaer til at investere i udlandet, men holdningen har siden ændret sig til at handle mere om frygt for kapitalflugt, en sårbar kinesisk valuta og lav økonomisk vækst i det store land.

Derfor har regeringen indført restriktion for at bremse såkaldt "irrationelle" investeringer.

/ritzau/