Kim Andersen regner med opkald fra Riis

Bjarne Riis vil ringe og give gode råd hjemmefra. Det er fungerende sportsdirektør, Kim Andersen, ikke et sekund i tvivl om. Andersen og Team CSC vil i øvrigt det hele i Tour de France gul trøje, etapesejre, holdkonkurrencen og så videre.

Kim Andersen under Tour de France i 2004. Foto: Jeppe Michael Jensen Fold sammen
Læs mere

LONDON: Selvom holdejer Bjarne Riis i forgårs slog fast, at han i disse dopingtider ikke orker et tre uger langt etapeløb som Tour de France, regner fungerende sportsdirektør Kim Andersen med telefonopkald fra chefen hver eneste dag.

»Jeg kan ikke forestille mig andet. Det vil være hårdt for Bjarne at sidde derhjemme, jeg ved, han følger med. Vi kommer godt ud af det sammen, vi lytter til hinanden, og jeg vil sikkert også ringe til ham undervejs,« sagde Kim Andersen efter Team CSCs presse­møde i ExCel London umiddelbart før rytterne var til lægetjek.

Da Bjarne Riis ringede til Kim Andersen i onsdags, var den tidligere Team Fakta-leder ikke et sekund i tvivl. Selvfølgelig kunne han støde til Tour de France-truppen tidligere end planlagt om end beslutningen har krævet, at børnene nærved er med på bagsædet i følgebilen i London.

»Jeg har det fint med min nye rolle, uagtet den kom uventet. Jeg føler mig godt nok forberedt, og jeg står da heller ikke alene. Men det er mig, der træffer de endelige beslutninger, det har alle fået at vide,« sagde Kim Andersen, som face-to-face kan spare med sportsdirektørerne Alain Gallopin og Scott Sunderland.

Et allestedsnærværende CSC
Kim Andersen selv har store forventninger til Tour de France 2007.

»Se på podiet, vi har et stærkt hold. Vi vil være over det hele, vi har alle slags ryttere. Vi har store forhåbninger og bør kunne starte godt i prologen. Hvis Cancellara ikke kører i top 3, er det skuffende,« sagde Kim Andersen, som tidligere på egen hånd har coachet kaptajnen Carlos Sastre i tre udgaver af Spanien Rundt.

»Jeg har også ledet under Italien Rundt med Team Fakta, jeg er klar. Carlos kan vinde i den samlede stilling, vi vil have to mand i top 10, holdkonkurrencen er vigtig og vi går tidligt efter den gule førertrøje.«

Ikke så meget pjat. 48-årige Kim Andersen har et ambitionsniveau på størrelse med Riis.

»Jeg tror, afgørelsen falder sent. Og vi får ikke et angrebsivrigt cykelløb i starten. Vi har enten at gøre med bjergetaper eller helt flade etaper, hvilket er lidt unormalt,« sagde Kim Andersen, der kuriøst nok i denne sammenhæng blev testet positiv flere gange i løbet af sin aktive karriere, som blandt andet bød på gul trøje i Tour de France.