KIF-kollaps i Champions League-exit

KIF Kolding København kunne ikke stille noget op mod makedonske HC Metalurg, der i Kolding vandt med 30-26. Dermed er KIF ude af dette års Champions League.

KIF Kolding København har ramt en formnedgang på det helt forkerte tidspunkt. I søndags tabte de til HC Metalurg med 23-17, og i onsdags tabte fusionsholdet til Aalborg i slutspillet.

Så der skulle revanche til i returkampen mod HC Metalurg. En kamp danskerne skulle vinde med minimum syv mål for at være sikre på at gå videre til kvartfinalen i herrernes Champions League.

Med det in mente fik KIF Kolding København langt fra den start, de havde håbet på. Makedonerne var fra start hele tiden et skridt foran i deres angrebsspil, hvor Lars Jørgensen og co. ikke fik dæmmet op for deres storskytter.

Koldings angrebsspil hang ikke rigtig sammen, og Bo Spellerberg og Lukas Karlsson brugte mange skudforsøg til deres scoringer.

Mod slutningen af halvlegen fik KIF Kolding København kontakt ved stillingen 10-10, inden makedonerne trak fra til pausestillingen 15-13 i gæsternes favør.

I anden halvleg fortsatte problemerne for danskerne, der hele tiden var et skridt bag makedonerne. Og da gæsterne bragte sig foran 20-17, og Lars Jørgensen samtidig fik en udvisning, så det for alvor sort ud for KIF, der på dette tidspunkt skulle hente ti mål på 21 minutter.

Selvom KIF forsøgte at skabe sensationen, så blev danskernes manglende bredde og hårde kampprogram afgørende for kampen, som de tabte med 30-26.

Samlet tabte KIF Kolding København med 53-43 til HC Metalurg. Dermed er der ingen danske hold med i kvartfinalerne i herrernes Champions League.