KIF er bagud med lønnen: Det er et vilkår hos os

KIF Kolding København er bagud med lønudbetalingerne. Sportschef oplyser, at spillerne er indforståede.

Den tidligere håndboldspiller Lasse Boesen (til højre) er i dag sportschef i KIF Kolding København. Han oplyser, at klubbens spillere i forbindelse med deres ansættelse får at vide, at lønnen kan komme sent. (Arkivfoto). Scanpix/Claus Fisker Fold sammen
Læs mere

Håndboldspillerne i KIF Kolding København er indforstået med, at lønnen ikke altid falder til tiden.

Det oplyser klubbens sportschef, Lasse Boesen, til TV3 Sport, der har talt med spillere, der mangler at få udbetalt deres løn.

- Det er desværre sådan, at det har været her. Det er alle indforstået med - alle har fået at vide i deres ansættelser, at det er en af de udfordringer, vi har, siger Lasse Boesen.

KIF-målmand Kasper Hvidt holder sit fokus på håndbolden trods problemerne med lønudbetalingen.

- Det ville da være federe at få sin løn. Det er åbenlyst. Men det er jo ikke en situation, vi kan gøre noget ved, siger Hvidt til TV3Sport.

Spillerne kan i teorien vælge at begære den økonomisk trængte håndboldklub konkurs, men det er ikke et scenarie, som sportschef Lasse Boesen tror på.

- Jeg ved ikke, om spillerne vil det. Så må du spørge dem - eller måske er det en sag, du vil starte op, siger Boesen til TV3 Sport.

- Så forventer jeg, at de kontakter mig eller klubben inden. Men jeg tror, at du har gang i en historie, der er på dybt vand, siger sportschefen til tv-stationens reporter.

Den dårlige økonomi i KIF Kolding København betyder, at håndboldklubben i øjeblikket ikke må skrive kontrakter med nye spillere.

Der arbejdes dog på at komme væk fra Dansk Håndbold Forbunds (DHF) sorte liste.

- Jeg ved ikke konkret, hvad der sker og foregår. Jeg ved dog, at der er en positiv tendens, så jeg også kan arbejde videre i fremtiden, siger Lasse Boesen.

- Jeg har heldigvis mange på kontrakt, så dem kan jeg beholde. Og så har jeg ufatteligt gode talenter omkring mig, så jeg håber først og fremmest, at vi er med næste år - og det er jeg nu ikke så bekymret for, siger han.

KIF har en negativ egenkapital efter et dundrende underskud på 14,2 millioner kroner i det seneste regnskabsår.

Lasse Boesen oplyser, at den dårlige økonomi skyldes store investeringer i halbyggerier.

- Pengene er ikke kommet så hurtigt ind, så historisk set har vi altid været bagefter, siger han.

/ritzau/