Kevin Magnussen tror på to danskere i Formel 1

18-årige Christian Lundgaard testede torsdag en Formel 1-racer for Renault på Hungaroring-banen i Ungarn.

- Jeg tror ikke, det er urealistisk med to danskere i Formel 1, siger Kevin Magnussen til B.T. Thomas Peter/Reuters Fold sammen
Læs mere

Kevin Magnussen kan inden for en overskuelig fremtid få dansk selskab i Formel 1. Det tror Haas-køreren i hvert fald selv på.

Den talentfulde racerkører Christian Lundgaard fik torsdag en smagsprøve på bilsportens fineste klasse, da han gennemførte en for offentligheden hemmeligholdt test for Renault på Hungaroring-banen i Ungarn.

Magnussen kan godt se sin 18-årige landsmand få et sæde i en Formel 1-racer.

»Jeg tror ikke, det er urealistisk med to danskere i Formel 1,« siger han til B.T.

Lundgaard kørte i alt 449 kilometer i Renault-bilen, og ifølge den unge dansker var teamet godt tilfreds med præstationen.

»Jeg satte gode omgangstider allerede fra start, og feedback fra teamet er, at de er meget tilfredse og positive. Så det har helt igennem været en fed oplevelse,« siger Lundgaard i en pressemeddelelse.

Også Magnussen roser Lundgaard, der til daglig kører i Formel 3 og er tilknyttet Renault-teamets udviklingsprogram, Renault Sport Academy.

»Han har gjort det så godt, at det kun er naturligt, at han nu kommer ud og kører Formel 1,« siger Magnussen, der selv befinder sig i Singapore forud for weekendens grandprix, til B.T.

Ifølge avisen, der var til stede ved torsdagens test, kørte Lundgaard i en bil fra 2017, da nye modeller ikke må bruges til testkørsler.

Lundgaard skal næste gang køre i sæsonens sidste Formel 3-afdeling, der køres i Sotji i Rusland 27.-29. september.

/ritzau/