Kevin Magnussen starter som nummer 16 i Singapore

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen skuffede i kvalifikationen og starter langt tilbage søndag.

Kevin Magnussen starter langt tilbage, når der søndag køres Formel 1-grandprix i Singapore. Vincent Thian/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det var langt fra nogen fartfest for Kevin Magnussen, da der lørdag blev kørt kvalifikation til søndagens Formel 1-grandprix i Singapore.

Den danske racerkører måtte forlade kvalifikationen allerede efter den første kvalifikationsrunde, Q1, mens han var omkring et helt sekund langsommere end Romain Grosjean, der er holdkammerat hos Haas.

Grosjean slap igennem Q1 på en fjerdeplads, mens Kevin Magnussen dumpede ned som nummer 16 og dermed blev elimineret som en af de fem første kørere i kvalifikationen.

Mens Grosjean kørte sin bedste omgang i 1 minut og 38,685 sekunder, så klokkede Magnussen ind med 1 minut og 39,644 sekunder som sin bedste tid.

Danskeren har på ingen måde været flyvende i træningerne forud for kvalifikationen, hvor det blev til en 13.-, 15.- og 12.-plads fredag og lørdag.

Grandprixet i Singapore er sæsonens 15. ud af 21 løb.

Den 25-årige dansker ligger på en ottendeplads i den samlede stilling med 49 point. Magnussen har tre point op til Nico Hülkenberg fra Renault.

Grosjean er nummer 14 med 27 point.

I konstruktørernes samlede stilling er Haas nummer fem med 76 point efter sæsonens første 14 løb.

Selve grandprixløbet køres søndag klokken 14.

Mercedes-køreren Lewis Hamilton fører samlet med 256 point. Hamilton vandt 2017-sæsonen foran Ferraris Sebastian Vettel, der også er nummer to i den øjeblikkelige stilling.

/ritzau/