Kevin Magnussen skal starte Formel 1 som nummer 15

Verdensmester Lewis Hamilton er i pole position, når Formel 1 bliver kørt i Melbourne søndag.

epa05219706 Danish Formula One driver Kevin Magnussen of Renault in action during qualifying at the Albert Park circuit for the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Australia, 19 March 2016. The 2016 Formula One Grand Prix of Australia will take place on 20 March. EPA/DIEGO AZUBEL Fold sammen
Læs mere
Foto: Diego
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Melbourne: Kevin Magnussen skal starte sin Renault-racer fra 15.-pladsen søndag, når han får comeback i Formel 1 ved det australske grandprix i Melbourne. Det står klart efter kvalifikationen.

Den danske racerkører var hurtig nok til at undgå eliminering i kvalifikationens første del (Q1), men røg som den første i Q2. Magnussen kørte sin hurtigste omgang i tiden 1 minut 27,742 sekunder.

Holdkammerat Jolyon Palmer var en tand hurtigere end Magnussen og starter Formel 1-grandprixet fra plads nummer 14.

Umiddelbart foran Kevin Magnussen og Jolyon Palmer på startgridden kommer Magnussens tidligere makker i McLaren, Jenson Button, til at sidde i sin bil. Han formåede kun at kvalificere sig til en 13.-plads, mens McLarens anden kører, Fernando Alonso, er nummer 12.

Dermed får den danske racerkører gode muligheder for at give sit tidligere hold baghjul, hvis han kommer godt fra start i sit comeback.

Et ændret sæt regler for kvalifikationen i Formel 1 er denne weekend trådt i kraft. Formålet er at skabe mere dramatik i kvalifikationsløbet, men den nye model har givet en del debat.

Ligesom i det nu forhenværende system er der tre kvalifikationsrunder, men den løbende eliminering af biler er ændret, så der i slutningen af hver runde ryger en kører ud for hvert halvandet minut, der resterer.

Som den første faldt Pascal Wehrlein (Manor) for de nye kvalifikationsregler.

Kvalifikationen sluttede til gengæld på en mystisk måde. Med flere minutter tilbage på nedtællingsuret hoppede de tre førende kørere ud af deres biler og droppede muligheden for en bedre tid.

Dermed blev det skakternede flag vist uden kørere på banen.

Publikum fik samtidig mindre motorløb for pengene og begyndte at rejse sig fra tribunerne med tre minutter tilbage på uret, fordi alle bilerne var kørt i garagen.

Verdensmester Lewis Hamilton (Mercedes) starter i pole position for 50. gang i karrieren. Han kvalificerede sig til den forreste startplads med tiden 1 minut 23,837 sekunder.

Bag ham holder holdkammerat Nico Rosberg, mens Ferraris Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen starter som henholdsvis nummer tre og fire.

/ritzau/