Kevin Magnussen afslører mulig McLaren-test

Foto: VALDRIN XHEMAJ.
Læs mere
Fold sammen

Kevin Magnussen afslører, at han efter planen får lov at teste McLarens nye racer i løbet af 2015. Og skuffelsen over at blive vraget har han nu lagt bag sig, siger han.

Danskeren var således tilstede i McLarens hovedkvarter i Woking i udkanten af London, da McLarens nye bil til Formel 1-sæsonen blev præsenteret torsdag eftermiddag.

Her kunne Kevin Magnussen i skyggen af spotlyset på stjernerne Fernando Alonso og Jenson Button for første gang i år fortælle, at han undervejs i 2015 er stillet i hvert fald en enkelt test i McLarens nye Formel 1-racer i udsigt.

»Man kommer helt sikkert til at se mig i bilen formentlig ikke under et løb, men jeg kommer til at køre bilen i en test på et tidspunkt i år. Det ser jeg frem til, og samtidig håber jeg, at jeg kommer til at køre noget andet ved siden af rollen som reserve,« sagde Kevin Magnussen i et tv-klip, som McLarens presseafdeling havde produceret til lejligheden.

Kevin Magnussen kunne i den forbindelse også fortælle, at skuffelsen over at blive degraderet fra Formel 1-stjerne til reservekører er blevet deponeret i fortiden.

»Selvom jeg selvfølgelig var skuffet over ikke at blive valgt til McLaren-Hondas sæde i 2015, har jeg lagt det bag mig og er nu fuldt fokuseret på det kommende år,« fortalte han og tilføjede:

»Min nye rolle som McLaren test- og reservekører indebærer et vigtigt ansvar. Men jeg er fast besluttet på at vise mine evner og bevise, hvad jeg kan - ikke kun på banen - men også bag scenen i simulatoren med analyse af data og værdifuld feedback til ingeniørerne.«

Kevin Magnussen fortalte også, at han stadig satser på at vende tilbage som Formel 1-kører i 2016.

Mens han venter, må 22-årige Kevin Magnussen dog indstille sig på at være menneskelig reservedel for de i Formel 1-sammenhæng aldrende kørere Jenson Button (35) og Fernando Alonso (33). Sidstnævnte glædede sig i øvrigt over, at det netop er Kevin Magnussen, som bliver McLarens test- og reservekører i 2015.

»Kevin bliver en stor hjælp, og jeg tror ikke, at der er mange andre team, som har tre gode racerkørere, der står klar til at arbejde mod et mål - nemlig at hjælpe McLaren-Honda til at vinde snarest muligt. At have en super konkurrencedygtig kører til at arbejde i simulatoren og hjælpe os, når vi kører løb, tror jeg, vil give os en fordel i forhold til vores konkurrenter,« fortalte den dobbelte spanske verdensmester.