Kessler-lærling vil tilbage i ringen efter mystisk blackout

Bokseren Abdul Khattab ved stadig ikke, hvorfor han pludselig gik kold i ringen, men insisterer på at komme tilbage.

Abdul Khattab: »Jeg lover, at jeg kommer 100 procent og stærkere tilbage igen. Jeg skal tilbage.« Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et uhyggeligt nederlag til et af dansk boksnings største talenter 2. maj i Frederiksberghallerne skabte tvivl om, hvorvidt mellemvægteren Abdul Khattab overhovedet kunne fortsætte sin endnu korte karriere.

Den 22-årige dansk-palæstinenser dinglede pludselige rådvildt rundt i ringen i kampens femte omgang mod franskmanden Howard Cospolite, inden han dejsede omkuld på kanvassen. Tømt for energi og med et flakkende blik.

En oplevelse, som Abdul Khattab har det svært med at tænke tilbage på.

»Det var forfærdeligt, det der skete. Jeg græd nærmest indvendigt. Jeg havde slet ikke forventet, at sådan noget skulle ske, så jeg er bestemt ikke glad for det,« siger han nogle måneder senere og tilføjer:

»De første par omgange synes jeg, at det gik rigtig godt. Men i fjerde omgang kunne jeg mærke trætheden. Og fra det ene sekund til det andet døde jeg fuldstændig.«

Det var ikke kun Abdul Khattab, som var rystet. Det samme var hans læremester, boksestjernen Mikkel Kessler, der straks efter kampen fortalte, at han ville sende sin lærling gennem diverse test for at finde årsagen til det uhyggelige sammenbrud.

Abdul Khattab har siden nederlaget fået taget blodprøver og været igennem en såkaldt 'arbejds-EKG' - en hjerteundersøgelse, hvor Abdul Khattab skulle cykle på en kondicykel og ved hjælp af et EKG-apparat kunne måle, om der var tegn på fysiske uregelmæssigheder, når belastningen blev sat op.

Men i dag ved Abdul Khattab ikke, hvad der ramte hans krop i ringen på Frederiksberg. Kun at hans fysiske træner, Thomas Macon, fortsat er i gang med at finde et svar.

»Jeg ved, at Thomas Macon ser på prøverne og andre ting. Så hele teamet er stadig i gang med at finde ud af, hvad der gik galt,« siger Abdul Khattab.

Han understreger dog på det kraftigste, at den ubehagelige oplevelse ikke har fået ham til at overveje et karrierestop.

»Jeg skal selvfølgelig tilbage igen og vinde hele lortet. En enkelt aften skal ikke gøre en ende på det hele. Bestemt ikke. Jeg bliver ved,« siger Abdul Khattab.

Den seneste uges tid er gået med at holde ferie, før han igen vil begynde at træne sig tilbage i kampform.

»Jeg træner selvfølgelig lidt, men der er lang tid til, at jeg skal bokse igen efter sommerferien. Jeg holder mig i gang ude i Mikkel Kesslers træningscenter,« fortæller Abdul Khattab, som efter nederlaget har en rekordliste, der tæller 11 sejre i 12 kampe.

Abdul Khattab understreger også, at hans team med blandt andre Mikkel Kessler, Thomas Macon og træner Frank Olsen stadig tror fuldt og fast på ham - lige så meget som han selv gør.

»Jeg lover, at jeg kommer 100 procent og stærkere tilbage igen. Jeg skal tilbage,« fastslår han.