Kessler indstiller definitivt karrieren

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mikkel Kessler kommer aldrig i ringen og til at bokse igen. Det slår den tidligere femdobbelte danske verdensmester nu helt fast.

Mikkel Kessler holdt ellers en dør på klem for et boksecomeback, da han annoncerede sit karrierestop i begyndelsen af februar i år. Men nu er det helt slut.

Hverken en kamp mod Carl Froch eller Andre Ward kan få ham til at kvitte livet som boksepensionist. Det slår Mikkel Kesser fast i et interview med magasinet Euroman.

»Jeg har været klar til at tage den sidste kamp, hvis den rigtige kamp kom, men nu er der gået for lang tid. Dem, jeg gerne vil møde, vil ikke møde mig. 'Mikkel Kessler hurts too much, skriver Carl Froch til sin manager'. Fair nok. Det har været holdt i gang, men når der ikke kommer noget nyt på bordet, stopper jeg. Jeg skal ikke bokse mere. Det er helt sikkert. Det er definitivt,« siger Mikkel Kessler.

Det er mere end to år siden, at Mikkel Kessler sidst boksede i nederlaget til Carl Froch 25. maj 2013 i London. I dag arbejder han med sit firma Team Kessler Group, hvor han blandt andet investerer i salg af proteinpulver og tilbyder personlig træning.

Det er formentlig her, at 36-årige Mikkel Kessler kommer til at bruge sin tid fremover. Privat venter Mikkel Kessler og kæresten Lea Hvidt deres andet barn og er flyttet i hus i Sengeløse.

Boksningen kommer helt sikkert til at fylde mindre, fortæller Mikkel Kessler, som ikke går med drømme om at arbejde som promotor andre boksere.

»Jeg vil gerne væk fra den verden, og jeg har altid sagt, at jeg ikke vil være promotor. Der er for meget stress og korruption. Pludselig rykker en bokser op ad ranglisten, og hvordan mon det kan ske, tænker man. Jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvor mange kræfter jeg skal lægge i at hjælpe talentfulde boksere. De kan komme herud og træne, men det bliver ikke billigt. Jeg kan lære dem meget, men jeg kommer ikke til at stå i deres ringhjørne som træner,« siger Mikkel Kessler og fortsætter:

»Jeg er ved at forberede et foredrag. Det bliver en udfordring at stå og tale. Måske giver det mig den samme følelse af adrenalin, som inden jeg gik i ringen. Men på en eller anden måde kommer jeg nok til at savne det. Boksning har formet mig.«

 

Efter Mikkel Kessler annoncerede sig karrierestop i februar lovede hans tyske promotor Kalle Sauerland i flere omgange, at en revanche mod Andre Ward var tæt på. Men da det kom til stykket, lykkedes det ikke Kalle Sauerland at skaffe Mikkel Kessler den kamp, der kunne have forlænget Danmarks måske flotteste boksekarriere til dato.