Kessler bliver ikke forgyldt af Bute-kamp

Mikkel Kessler bliver næppe forgyldt af en kamp mod Lucian Bute. (arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En kamp mod canadiske Lucian Bute vil ikke polstre Mikkel Kesslers bankkonto på samme måde, som en kamp mod Andre Ward og Carl Froch ville gøre.

Butes navn oser nemlig ikke af topboksning og har ikke samme tv-appel, som de tidligere Kessler-modstandere har.

»Det er umiddelbart ikke nogen storkamp. Bute er jo ikke på niveau med nogen af de andre, der har været nævnt, og han er ikke så kendt i den brede offentlighed. Så jeg kan ikke helt forstå kampen,« siger Hans Henrik Palm, der er tidligere topbokser og som promotor har erfaring med at afvikle professionelle boksestævner.

Kesslers promotor, Kalle Sauerland, bekræfter over for BT, at han har indledt forhandlinger med Bute-lejren om en kamp, der sandsynligvis kommer til at foregå i Canada.

»Så kan der sælges noget pay per view herhjemme, og på den måde kan det godt være, at der kan komme penge i den alligevel. Men jeg kan ikke forestille mig, at det kan komme op på det niveau, som en kamp mod en af de store havde bragt det op på,« siger Hans Henrik Palm, der dog ikke vil give et konkret bud på, hvad en Bute-kamp vil indbringe til Kessler.

Det vil Henrik Risum, der arbejder som international bokseagent, derimod.

»Jeg tror ikke, at Kessler kan få mere end fem mio. kr. for sådan en kamp. Det er selvfølgelig også fine penge, men det er langt fra de 15 mio., han ville få for en kamp mod Froch,« siger Henrik Risum og fortsætter:

»Men Bute er den realistiske mulighed. Det er ikke realistisk med Ward, der har en retssag kørende (med sin promotor, Dan Goosen, red.). Og Froch har gjort det klart, at han vil møde Julio César Chávez i Las Vegas, og det ser ud til, at de forhandlinger skrider frem.«