Kerber efter vild finale: Min drøm er gået i opfyldelse

Angelique Kerber ser efter sejr over Serena Williams tilbage på en turnering, der kunne være sluttet hurtigt.

Der var blanke øjne hos 28-årige Angelique Kerber, der lørdag leverede en stor overraskelse i finalen mod storfavoritten Serena Williams fra USA ved Australian Open. Fold sammen
Læs mere
Foto: SAEED KHAN

Melbourne: Da den sidste bold var færdigspillet, kastede hun sig ned på banen og jublede.

Derefter kom der blanke øjne hos 28-årige Angelique Kerber, der lørdag leverede en stor overraskelse i finalen mod storfavoritten Serena Williams fra USA ved Australian Open.

- Denne aften er min drøm gået i opfyldelse, siger Angelique Kerber i et interview på banen efter sejren på 6-4, 3-6, 6-4 i Melbourne.

En sejr, der sikrede tyskeren den første grand slam-titel i karrieren, mens Serena Williams for kun femte gang i sine 26 finaler måtte gå fra banen som taber.

- Jeg har arbejdet hårdt gennem hele livet, og nu står jeg her som grand slam-vinder. Det er helt vildt, siger Angelique Kerber.

Sejren var ellers ved at smuldre for tyskeren, da Serena Williams bagud 2-5 i tredje sæt vandt to partier på stribe.

Med en kraftanstrengelse lykkedes det imidlertid for den flot kæmpende tysker at sikre sejren på sin første matchbold, da hun for femte gang i kampen brød Serena Williams' serv.

Det var tæt på, at Angelique Kerber aldrig var kommet i nærheden af sin første grand slam-finale ved turneringen i Melbourne.

I første runde var tyskeren nede med en matchbold mod japaneren Misaki Doi, som dog ikke formåede at besejre den senere mester.

- Da jeg spillede i første runde var jeg nede med en matchbold, og jeg spillede med et ben i flyvemaskinen tilbage til Tyskland.

- Jeg tog min chance og kom i finalen mod Serena, siger Angelique Kerber.

 

/ritzau/