Kenyas nye antidopinglov får blåt stempel af Wada

Men den stolte løbenation mangler fortsat grønt lys fra IAAF for at få løbepas til legene i Rio.

Kenya sender traditionelt et hav af gode mellem- og langdistanceløbere til OL, men i år risikerer legene i Rio at blive uden dem. Arkiv. Scanpix/Niklas Halle'n Fold sammen
Læs mere

Nairobi. Tilskuere og tv-seere får ved sommerens OL efter meget at dømme mulighed for at se kenyanske løbere i aktion på atletikbanerne i Rio.

I hvert fald har Det Internationale Antidopingagentur (Wada) nu erklæret sig tilfreds med de lovændringer, som Kenya har lavet i kølvandet af en række dopingsager de senere år.

Kenya sportsminister håber, at Det Internationale Atletikforbund (IAAF) nu også vil give udøverne fra den verdensberømte atletiknation løbepas til legene i Brasilien.

IAAF holder fredag møde i Østrig, hvor det skal diskuteres, om Rusland, der blev suspenderet fra internationale konkurrencer i november på grund af beskyldninger om udbredt doping, skal have lov at stille op i OL's atletikkonkurrencer.

Det er uvist, hvornår Kenyas skæbne skal til behandling hos IAAF.

Kenya vedtog 22. april en ny antidopinglov, men Wada offentliggjorde i midten af maj, at man fortsat ikke fandt antidopingloven tilfredsstillende og på bølgelængde med antidopingreglerne.

Det har nu resulteret i de ændringer og tilføjelser til landets antidopinglov, som Wada har godkendt.

Den løbestærke nation vandt for fire år siden 11 medaljer ved OL i London, heraf to af guld.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har på forhånd meldt ud, at der vil blive holdt ekstra øje med, om deltagere fra Kenya, Rusland og Mexico forsøger at dope sig til sejr ved konkurrencerne i Rio.

/ritzau/Reuters