Kasper Søndergaard overvejer sin landsholdsfremtid

Læs mere
Fold sammen

Kasper Søndergaard er lige nu det helt store spørgsmålstegn, hvad angår landsholdsfremtiden. Højrebacken har endnu ikke besluttet sig for, om han fortsætter som landsholdsspiller, når VM er overstået.

Det er der en helt bestemt grund til for den 33-årige Skjern-spiller.

»Jeg har ikke bestemt mig endnu overhovedet. Jeg vil helst ikke træffe beslutninger, når jeg er skuffet. For det er alligevel en stor beslutning for mig. Jeg vil gerne lige gå og overveje nogle ting, og så tager jeg den derfra. Sådan har jeg haft det de sidste to-tre slutrunder, hvor jeg lige skal hjem og snakke og høre. Der er mange ting, der skal passe sammen,« siger Søndergaard.

Han har en søn på tre år og en kæreste, der har startet på et fuldtidsjob, og det er de overvejelser, han gør sig som familiefar. Hvor meget kan han tillade sig at være væk fra familien? Det spørgsmål søger han besvaret. Men i sidste ende kan det være, at han helt slipper for selv at tage beslutningen, som han selv pointerer.

»Det er heller ikke kun min beslutning. Jeg ved ikke, hvad træneren vil. Jeg er ikke så privilegeret, at jeg bare selv kan bestemme. Jeg ved faktisk ikke, hvor jeg står. Nu vil jeg gerne gøre de to sidste kampe færdig, og så kan jeg tage beslutningen. Enten mig selv eller der er en, der gør det for mig,« siger Søndergaard, der stadig har minimum to kampe tilbage som landsholdsspiller, når det gælder placeringskampe om en billet i OL-kvalifikationen.

Kampe, han lige dagen derpå, mens skuffelsen stadig sidder i maven, godt kunne være foruden.

»Det er ikke så fedt igen. Men når det er på grund af OL-kval, skal vi nok få noget godt ud af det. Jeg må sige, at jeg gerne havde taget en flyver hjem og undgået de sidste to kampe, så man bare var blevet placeret efter målscorer eller sådan noget. Men nu må vi tage den og gøre vores egne muligheder for OL-deltagelse større,« lyder det fra en ærlig landsholdsspiller med mere end 150 landskampe.

Fredag kan han hjælpe sine holdkammerater tættere på OL. Uden at vide, om han selv er med til den tid om halvandet år.