Kasper Hjulmand håber på mere arbejdsro under VM

Kasper Hjulmand vil skrue ned for at svare på ikke-fodboldrelaterede spørgsmål under VM i Qatar.

Kasper Hjulmand ses her ved onsdagens pressemøde i Qatar. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fodboldlandstræner Kasper Hjulmand vil i højere grad koncentrere sine tanker om det sportslige fokus ved VM i Qatar.

Landstræneren har den seneste uge besvaret mange ikke-fodboldrelaterede spørgsmål omhandlende blandt andet menneskerettighedskrænkelser i VM-værtslandet og Danmarks ønske om at spille med One Love-anførerbindet.

Den slags spørgsmål vil han muligvis afstå for at besvare i de kommende uger.

»Jeg har forsøgt at være åben og svare på alle spørgsmål, der er kommet. Det har jeg ikke fortrudt, og der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke har påvirket mit fokus og mit arbejde.«

»Herfra vil jeg sige, at jeg er her for at være landstræner. Jeg er her for holdet, og min opgave er at være fodboldtræner.«

»Efter dagens pressemøde står det forhåbentlig klart for alle, at vi har nogle repræsentanter, som tager sig af den del,« siger Hjulmand med henvisning til DBU-bosserne Jesper Møller (formand), Jakob Jensen (administrerende direktør) og Peter Møller (fodbolddirektør).

På den anden side af VM er Hjulmand klar til at åbne yderligere op om sine tanker omkring den omdiskuterede VM-slutrunde.

»Vi har nogle fede kampe foran os, og det er min og spillernes opgave at fokusere på dem.«

»Når vi kommer hjem engang, er jeg til rådighed igen. Der kan der komme flere svar fra min side. Fra nu af og resten af tiden vil I nok høre mig sige, at jeg gerne vil have fodboldspørgsmål,« siger Hjulmand.

Efter tirsdagens VM-premiere mod Tunesien sagde Kasper Hjulmand, at han var påvirket af alle VM-debatterne, når han ikke var i gang med sit arbejde som landstræner. Det budskab gentog han onsdag.

/ritzau/