Kan FCK slippe for mareridtstur til Ukraine?

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sportsligt var det ikke den bedste lodtrækning for FC København, da ukrainske Dnipro lå og rullede rundt rundt i bowlen sammen med Ståle Solbakkens mandskab. Og praktisk er situationen om muligt endnu værre for sidste sæsons superliga-toer.

Dagen efter, at et passagerfly blev skudt ned over det ukrainske luftrum, blev det nemlig klart, at FC København skal til det uroplagede land for at forsøge at spille sig videre mod Champions League-gruppespillet.

Derfor er det et noget anderledes møde, der lige nu er i gang for FC Københavns Club Secretary, Daniel Rommedahl, der efter lodtrækning skal snakke praktik med Dnipro i forbindelse med de to opgør.

Normalt handler et sådan møde mest om, hvilke hoteller man skal bo på og andre praktiske ting på det niveau, men med situationen i Ukraine in mente er der pludselig meget mere at snakke om, når der skal arrangeres tur til et land i det, der mest af alt ligner borgerkrig.

- Vi håber meget på, at kampen skal spilles uden for Ukraine, og vi regner med, at vi snart får en afklaring, siger Anders Hørsholt til Ritzau ifølge Jyllands-Posten.

Hos FC København forholder man sig indtil andet er bestemt kun til det faktum, at man lige nu må arrangere turen til det centrale Ukraine.

- Hvis UEFA og det danske udenrigsministerium vurderer, at det er trygt at tage til Ukraine, så er vi også trygge ved det. Som det ser ud lige nu, så skal vi spille i Dnipropetrovsk, og det er det, vi forholder os til, siger Christian Wolny, pressechef i FCK, til bt.dk.

UEFA holdt onsdag møde om sikkerhedssituationen i lande som Israel, Ukraine og Rusland. Her blev det vedtaget, at der ikke må spilles kampe på israelsk jord, samt at russiske og ukrainske klubber ikke kunne møde hinanden.

Dnipro må dog gerne spille hjemme i Dnipropetrovsk, hvorfor FC København ser ud til at måtte en tur til Ukraine for at spille fodbold, hvis ikke der laves en ny sikkerhedsvurdering af landet efter nedskydningen af et malaysisk passagerfly med afgang fra Amsterdam over ukrainsk luftrum torsdag.