Kæmpe gys forude: Kommende kamp bliver helt afgørende for Danmarks VM-skæbne

 

Danmark er klar til VM. Men de danske spillere og fans bør endnu ikke være færdig med at holde vejret.

For der mangler endnu at blive spillet én kamp, der kan få stor betydning for Danmarks muligheder for succes ved slutrunden i Rusland næste år.

Den allersidste play-off-kamp mellem Peru og New Zealand afgør nemlig om Danmark bliver seedet i andet eller tredje lag, når de 32 kvalificerede lande skal fordeles i otte grupper.

Samlet sejr til Peru sender Danmark i tredje seedningslag, for så ryger sydamerikanerne selv ind i andet lag. Samlet sejr til New Zealand sender Danmark i andet seedningslag.

Og for at der ikke skal være nogen tvivl: Det vil være af enorm betydning at ende i andet seedningslag, for så vil Christian Eriksen og co. slippe for hold som Spanien, England, Uruguay, Kroatien, Colombia, Mexico og Schweiz.

Ryger Danmark ned i tredje seedningslag skal det danske landshold i stedet møde et af de ovennævnte hold.

Men lad os lige tage et kig på de kvalificerede lande og se, hvordan seedningen ser ud lige nu (i parentes landenes placering på FIFAs verdensrangliste):

Seedningen foregår ud fra oktober-ranglisten, så der kan der sådan set ikke pilles mere landenes placeringer. Der kan heller ikke pilles ved første seedningslag.

30 hold er VM-klare. Der mangler kun to nationer, og de sidste to play-off-kampe ser sådan ud (igen med rangliste-placering i parentes):

  • Peru (10)- New Zealand (122) – spilles natten til torsdag kl. 3.15.
  • Australien (43)-Honduras (69) – spilles onsdag morgen kl. 10.

Begge de første kampe endte 0-0.

Det simple: Uanset, hvordan kampen mellem Australien og Honduras ender, vil vinderen ryge ned i fjerde lag. Vinder New Zealand over Peru vil holdet også ryge ned i fjerde lag.

Peru med AaB-spilleren Edison Flores er altså udelukkende holdet, der kan gøre de danske lodtrækningsmuligheder noget dårligere med en verdensranglisteplacering som nummer 10.

Vinder peruvianerne klemmer holdet sig ind øverst i andet lag og vil altså skubbe Danmark ned i tredje lag - og i øvrigt også skubbe Serbien ned i fjerde lag.

FIFA har op til VM-slutrunden i Rusland ændret på lodtrækningsproceduren. Tidligere blev landsholdene inddelt i regionale seedningspuljer med europæiske hold for sig, sydamerikanske hold for sig osv. Denne gang er det altså udelukkende verdensranglisten, der bestemmer.