Kæmpe dansk kollaps: Smider føring og taber efter straffe

Mens de bedste europæiske landshold er ved at pudse formen af inden EM-slutrunden i Frankrig, er det danske landshold draget østpå. Åge Hareides udvalgte er i øjeblikket i Japan for at spille Kirin Cup, en træningsturnering med to kampe. Fredag morgen møder danskerne Bosnien-Hercegovina, og på søndag gælder det enten Japan eller Bulgarien.

Foto: Nils Meilvang. Kasper Schmeichel i straffesparkskonkurrencen.
Læs mere
Fold sammen

Det danske fodboldlandshold må nøjes med at spille om tredjepladsen ved Kirin Cup i Japan.

Danmark tabte fredag til Bosnien i semifinalen efter den mest dramatiske afslutning af dem alle: Straffesparkskonkurrence.

Længe så det dog ikke ud til at skulle ende på den måde. For Danmark førte med 2-0 et stykke ind i anden halvleg og var endda en mand i overtal efter en udvisning af Ognjen Vranjes med cirka 20 minutter tilbage.

Alligevel fik Bosnien spillede fredag i semifinalen 2-2 mod Bosnien efter dansk 2-0-føring ved pausen.

Anfører Simon Kjær og Viktor Fischer scorede for Danmark i første halvleg. I anden halvleg scorede Bosniens Milan Djuric to gange og udligningen faldt, efter at Bosnien havde fået en spiller vist ud i de sidste minutter af kampen.

Og så gik holdene direkte til straffesparkskonkurrence. hvor Danmark altså tabte med 3-4. Både Jannik Vestergaard og Andreas Christensen brændte fra pletten, mens Bosnien kun missede et enkelt forsøg.

Viktor Fischer skulle slet ikke have været med fra start, men en skade under opvarmningen til Lasse Vibe tvang landstræner Åge Hareide til at skifte ud i sidste øjeblik.

[

Senere fredag skal værtsnationen, Japan, spille mod Bulgarien i den anden semifinale. Danmark spiller tirsdag mod taberen af den kamp.

Herunder kan du se, hvad der skete i kampen minut for minut