Juventus møder AC Milan i Coppa Italia-finalen

Heller ikke Atalanta kunne stoppe Juventus' jagt på den fjerde pokaltitel i træk. I finalen venter AC Milan.

Juventus-bosnieren Miralem Pjanic scorede til 1-0 på straffespark i den anden pokalsemifinale mod Atalanta. Scanpix/Marco Bertorello Fold sammen
Læs mere

Torino. Juventus er klar til den italienske pokalfinale i fodbold for fjerde år i træk.

Her skal storklubben møde AC Milan.

I returopgøret hjemme mod Atalanta i semifinalen vandt Juventus 1-0 efter en scoring på straffespark og går dermed videre til slutkampen med samlet 2-0.

Juventus vandt de to klubbers første semifinaleopgør i Bergamo med 1-0.

I den anden semifinale vandt AC Milan over Lazio.

Begge opgør sluttede 0-0, så først efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence på Stadio Olimpico i Rom sikrede Milano-klubben sig finalepladsen.

I straffesparkskonkurrencen stod den 3-3 efter fem spark til hvert hold, før AC Milan trak det længste strå med 5-4.

I returopgøret i Torino mellem Juventus og Atalanta kom gæsterne bedst fra start med højt pres og hurtige afleveringer og skabte et par gode muligheder.

Juventus levede højt på et godt organiseret forsvar og var efter 33 minutter sjældent farlig, da Mario Mandzukic brændte på gæsternes keeper, Etrit Berisha.

I anden halvleg fik Juventus bedre kontrol over kampen, men Atalanta havde først og størst grund til ærgrelse med et skud på stolpen meget langt udefra efter 64 minutter.

Da var Atalantas danske angriber, Andreas Cornelius, netop kommet på banen.

Kort efter havde hjemmeholdets Douglas Costa et langskud på en opstander.

Efter 74 minutter blev kampen og finalepladsen afgjort, da Miralem Pjanic scorede på et straffespark dømt for riv i trøjen.

Juventus har vundet det italienske mesterskab seks år i træk, og i de seneste tre sæsoner har storklubben vundet både mesterskabet og pokalturneringen.

/ritzau/