Juventus kontrollerede sig i CL-semifinalen

Juventus' forward from Argentina Carlos Tevez (C) evades Monaco's French midfielder Geoffrey Kondogbia during the UEFA Champions League quarter final second leg football match AS Monaco vs Juventus FC on April 22, 2015 at the Louis II Stadium in Monaco. AFP PHOTO / VALERY HACHE Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er der noget, italienske fodboldspillere får ind med modermælken, så er det evnen til at spille på et resultat.

Det er historien fyldt med eksempler på.

Og Juventus beviste det nok engang onsdag aften på AS Monaco hjemmebane, Stade Louis II, hvor Torino-klubben fornemt forsvarede sin 1-0-føring fra den første Champions League-kvartfinale. Det endte 0-0 i en kamp, der næppe får mere end en fodnote i fodboldhistorien.

I en meget lidt berusende første halvleg udviklede kampen sig i en retning, som italienerne med statsgaranti var ganske tilfredse med. AS Monaco fik lov at styre begivenhederne, men Juventus var så stærkt organiseret, at det sjældent blev til mere end ineffektiv boldmassage for værterne.

I anden halvleg blev monegaskerne en del mere pågående, og Juventus-målmand Gianluigi Buffon måtte i flere omgange vise klassen. Men selv om hjemmeholdet viste tænder, følte man aldrig, at udeholdet var i problemer.

Juventus-spillerne stod hele tiden det rigtige sted, og der var konstant opbakning fra en holdkammerat, så værterne aldrig kunne skabe - de i fodbold så afgørende - overtalssituationer.

I kampens overtid var det endda lige ved at ende med en udesejr, da gæsternes styrmand Andrea Pirlo sendte et frispark på trekantssammenføjningen.

Men det var på ingen måde ikke overraskende, at stillingen fortsat var 0-0, da dommer William Collum efter 90 let fordøjelige minutter fløjtede kampen af.

Juventus scorede ikke højt på stilskalaen, til gengæld scorede holdet en billet til semifinalen - og dermed er det for alvor legitimt for Juventus-fans at drømme om den første Champions League-triumf siden 95/96-sæsonen.

Det bliver dog svært. For i selskab med Bayern München, Real Madrid og Barcelona er italienerne underdogs. Men mon ikke den rolle bekommer italienerne godt?

Der er lodtrækning til semifinalerne på fredag.