»Jörg Jaksche er et dejligt menneske«

DOPING. Mentaltræner B.S. Christiansen har ikke noget ondt at sige om Jörg Jaksche, hvis tilståede dopingmisbrug også rammer Team CSC. Men Jaksche døjer dog ifølge B.S. med et lavt selvværd

ROSKILDE. Team CSCs egen elitesoldat, mentalcoach med videre, B.S. Christiansen, understreger flere gange i løbet af et interview med Berlingske Tidende, at han ikke har et ondt ord at sige om danskerholdets tidligere rytter Jörg Jaksche på trods af tyskerens massive dopingtilståelser i medierne, dopingtilståelser, der kaster endog mørke skygger over netop Team CSC.

»Jörg Jaksche er et dejligt, rart menneske. Jeg kender ham rigtig godt og kan ikke sige noget dårligt om ham overhovedet,« gentager B.S. Christiansen, der havde indtil flere face-to-face-samtaler med Jaksche i 2004, i sæsonen, hvor Jaksche triumferede i CSC-trøjen.

B.S. Christiansen udtaler sig nu også åbent om de emner, hvor Jörg Jaksche udviste det, der i topsportens indforståede logik, kan betegnes som svaghedstegn.

»Jaksche var et menneske, der havde mange småproblemer. Hans far er en meget berømt øjenlæge, og jeg tror ikke, det er så velset, at Jaksche er cykelrytter. Vi snakkede om det, så han alligevel kunne koncentrere sig om at være cykelrytter og gøre det, han havde lyst til. Mange mennesker vil gerne leve op til alle mulige andres forventninger. Min måde at træne folk på handler om, at man skal leve op til sine egne forventninger. Hvis man har lyst til at være cykelrytter, så skal man være cykelrytter. Hvad far og mor mener, det kan være lige meget,« siger B.S. Christiansen.

»Men Jaksche døjede tit på grund af førnævnte med sit selvværd. Dét brugte vi meget tid på i den periode, han var hos os,« supplerer B.S. Christiansen.