Jon Dahl positivt overrasket

Jon Dahl Tomasson glæder sig over lørdagsdebuten for Villarreal og håber, at skaderne holder sig væk. For tiden i Stuttgart var »ingen dans på roser«.

Selv om det blot blev til godt syv minutters spilletid, da Jon Dahl Tomasson lørdag aften forsøgte at skyde sig tilbage i fodboldbevidstheden, tænker landsholdsangriberen ikke længere helt så sorte tanker. For lejeaftalen med det spanske midterhold Villarreal »føles« som det rigtige og »bedre« end tyske Stuttgart.

»Jeg er meget glad for debuten, for jeg havde slet ikke regnet med at komme ind. Vi spillede trods alt mod Real Madrid, og vi var foran med 1-0. Så jeg blev meget positivt overrasket over, at træneren ville skifte en offensiv mand ind på det tidspunkt,« siger Jon Dahl Tomasson.

30-årige Tomasson tog til Villarreal i torsdags, fik styr på lægetjekket, satte underskriften på kontrakten, snakkede lidt på pressemødet, inden han fredag trænede med sine nye holdkammerater.

»Derefter tog vi i træningslejr og spillede så i går (lørdag, red.). Dér bliver spillet en god omgang bold hernede. Dér er en masse kombinationsspil, det går hurtigt, og det hele er teknisk betonet,« siger Jon Dahl Tomasson, som endnu ikke har haft den lange samtale med træner Manuel Pellegrini.

»Han har bare spurgt, om jeg er i form. Det svarede jeg ja til. Jeg trænede i min ferie i Danmark, og trænede med Stuttgart nede i Dubai. Jeg er ikke helt i omdrejninger, det må jeg indrømme, men det går den rette vej,« siger Jon Dahl Tomasson, der altså endnu ikke ved, i hvilken rolle han skal gøre sig mest umage.

Et faktum er det imidlertid, at Jon Dahl Tomasson skal kæmpe med tre-fire angribere om pladserne i den ende af banen, hvor der gives licens til at skyde med skarpt. Mod Real Madrid spillede Villarreal kun med en enkelt angriber i front i skikkelse af argentineren Diego Forlan.

Kan lide mentaliteten
»Jeg skal nok få min chance. Om den kommer lige i starten, ved jeg ikke. Dét afhænger også af systemet, vi spiller. Det varierer, om der er brug for en eller to angribere. Men jeg gentager gerne. Dét var fedt at komme ind, og jeg er sikker på, at jeg nok skal blive glad for det. Jeg er positiv.

Jeg kan godt lide sydlændinges mentalitet, og jeg ville gerne til Spanien. Jeg ved også, at Villarreal viste interesse for mig i over seks uger, inden lejekontrakten blev en realitet,« siger Jon Dahl Tomasson.

Udgangspunktet er, at Jon Dahl Tomasson bliver i det spanske hos »Den Gule Ubåd«, som Villarreal sjovt kaldes, indtil sommerpausen.

»Nu tager vi det stille og roligt og ser, hvad der sker. Om vores temperamenter passer sammen. For det første håber jeg bare, at jeg forbliver skadefri. I det seneste halvår var jeg skadet uafbrudt. Og jeg må være ærlig at sige, at tiden i Stuttgart ikke var en dans på roser,« supplerer Jon Dahl Tomasson, som brugte og bruger fridagen i går og dagen i dag på at se nærmere på diverse boliger.