Johny Jensens mesterstykke

Den undertippede Team Palle-bokser væltede den forsvarende mester Vicenzo Cantatore og slog sig til EM-titlen i Rom efter overraskende knockout-sejr.

Team Palle har igen en mester at bryste sig af. Johny Jensen (tv.) vandt overraskende europamesterskabet natten til søndag med en knockout-sejr over italieneren Vicenzo Cantatore. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Johny Jensen var indtil sent fredag aften at regne blandt Team Palles arbejdsmænd. En solid og reel fighter med en arbejdsradius i randområdet af rampelyset og i skyggen af boksestaldens største navne.

Den dagsorden er i dag en anden.

For tilværelsen som upåagtet cruiservægter er nu skiftet ud med status som europamester med ret til en god portion pral og anerkendelse.

Da Johny Jensen gennemgik sin transformation, skete det nemlig på aldeles overbevisende facon og på trods af et setup, hvor stort set alle odds gik den 29-årige horsentianer imod.

Omkring 6.000 italienere ville det anderledes i Roms Palalottomatica, og ikke mindst skulle det have været en formsag for den forsvarende mester, italieneren Vicenzo Cantatore, at tvære den danske opkomling ud.

Men Johny Jensen traskede ind i ringen velforberedt på opgaven og lukrerede på, at hans modstander samtidig havde glemt hovedet derhjemme og mest af alt lignede en mand, som allerede have tankerne på sin sejrstale og det efterfølgende »partito« med venner og rygklappere.

Så da italieneren kom tonsede frem mod Johny Jensen i anden omgang, åbnede danskeren med først et tørt højre drøn og siden en tung serie effektivt op for sine fremtidsmuligheder og lukkede samtidig ned for 36-årige Cantatores regeren på EM-tronen.

»Jeg har set Cantatores EM-kamp mod ukranienren Gurov flere gange, og jeg har hele tiden ment, at Cantatore var langsom, og at netop det var min chance. I kampen gik han ensidigt efter at slå mig ud, men jeg havde luret ham. Da chancen så bød sig i anden omgang, ja, så krydsede jeg ham, og kampen var forbi,« analyserede den nyslåede mester efter sin lille sensation.

Med sejren tager Johny Jensen med garanti en nydeligt hop frem på ranglisterne og har sået respekt om sit navn med EM-titlen. Og dermed er han pludselig blevet et interessant navn for flere af den fremadstormende vægtklasse større navne, som Bettina Palle da også noterer sig.

Rykker på ranglisterne
I første omgang nøjedes manageren og promotoren dog med at glæde sig over sejren, der faldt i minutter før, Stald Palles førstedame kunne tage hul på sin 43-års fødselsdag.

»Det var fantastisk. Jeg havde lidt regnet med, at han ville vinde, men absolut ikke på den superoverbevisende måde, han gjorde det på. Sejren betyder rigtig meget. Først og fremmest er han nu europamester, og så rykker han frem på verdensranglisterne,« lød det fra Bettina Palle til TV2 News, inden den danske delegation boardede flyet retur fra Rom.

Inden det kom så vidt, fik Team Palle dog også at mærke, at Johny Jensens mesterstykke ikke lige var den historie, det italienske boksepublikum havde betalt for at at være vidner til.

Da Johny Jensen og træner Poul Duvill forlod bokseringen med EM-bæltet, lyder bulletinerne fra flere medier, at publikum gavmildt donerede af alt forhåndenværende i en sørgelig gaveregn over de danske gæster. Det kunne blot ikke ødelægge glæden hos Johny Jensen og hans følge, som netop havde sat punktum for en fin rødhvid aften.

Inden EM-overraskelsen havde nemlig også sværvægteren Claus Bertino været i kamp og effektfuldt lagt den grimme knockout-bet i Parken mod Humberto Evora bag sig. I Palalottomatica sejrede Bertino efter teknisk knockout i anden omgang over den bulgarske debutant Anton Simeonov.

Det betyder, at Bettina Palle nu passende kan bruge en portion af sin juleferie på at udtænke, hvad det næste træk skal være for Johny Jensen og få stablet kampe på benene for bokserne i det næste lag, Reda Zam-Zam, Martin Kristjansen, Thomas Povlsen, Anders Hugger og Claus Bertino. Sideløbende med arbejdet med at føre Mikkel Kessler tilbage mod en ny VM-titel i supermellemvægt.

Stalden har i hvert fald igen en regulær titel at bryste sig af til stævneplakaterne, om end den var ganske overraskende.

Men mon ikke Johny Jensen ser stort på det. Han kan nu kalde sig europamester og er ikke længere nogen Hr. Hvem-som-helst.