Jørgensen spolerede Bergvolds debut

Martin mødte Martin i sidstnævntes debut i Serie A. Førstnævnte med efternavnet Jørgensen blev match-vinder. I Spanien slog Barcelona til i slutningen af kampen mod Celta Vigo og er dermed stadig duks.

Hvad der efterhånden er en sjældenhed i international topfodbold, var på programmet i går, hvor Martin Jørgensen og Per Krøldrup i Fiorentina-trøjer på hjemmebane bød velkommen til danskerduel mod Martin Bergvold og Livorno.

Selv om det er værd at glæde sig over tre danskere i aktion i en Serie A-kamp, var Martin Jørgensen nu den eneste af dem med rødbedefarvede pas, som startede kampen på selve grønsværen. Grønsværen han tilmed forlod i en tilstand af matchvinder. Den blonde midtbanekreatør stod for kampens sidste og 2-1-scoringen godt otte minutter før dommerens slutfløjt.

Med sejren er Fiorentina i øvrigt så småt ved at lægge afstand til nedrykningsstregen, der har luret i kulissen over hele sæsonen på grund af de minuspoint, Firenze-klubben fik tildelt som følge af sommerens dommerskandale. Fiorentina er noteret for 22 point, mens Messina på den sureste af dumpepladserne har seks point færre.

Per Krøldrup kom på banen tyve minutter før tid på et tidspunkt, hvor Martin Bergvold allerede var varm og i færd med at spise kirsebær med de store drenge - for første gang i Serie A. Den tidligere FC Københavner blev skiftet ind i kampens 64. minut, alt imens Livorno havde kørt sig i stilling til tre point. Luca Toni udlignede dog, inden danske Jørgensen altså afgjorde danskerduellen.

Poulsen måtte vente
Hvor Jørgensen snørede støvlerne fra start i Italien, måtte Christian Poulsen pænt vente med klargøre pandebåndet i det 74. minut af kampen mellem Levante og Sevilla i den bedste spanske række.

Danmarks ubetinget bedste fodboldspiller faldt dog hurtigt ind i spillet og fik rigeligt at glæde sig over, da det lykkedes Sevilla at hive en 4-2-sejr hjem. Poulsen og Sevilla er dermed ikke helt tabt i mesterskabsstriden, selvom det har knebet gevaldigt efter julepausen.

Morten Skoubo, der har været plaget af en række skader i løbet af sæsonen, havde for første gang i lang tid en plads i startopstillingen hos Real Sociedad, som stadig hænger i bremsen efter et nederlag på 0-2 mod baskerrivalerne Athletic Bilbao.

Barca slog til
Mens Sevilla - må det formodes - er ret ligeglade med sekundavarer som Real Sociedad og Athletic Bilbao, fulgte andalusierne sikkert helt med i søndagens sene opgør på Camp Nou, hvor Barcelona og Celta Vigo tørnede sammen.

25-årige Javier Saviola, der har været noget nær ustyrlig i januar, stod for Barcelonas mål til 1-0, og den argentinske angriber gjorde atter så meget glimrende reklame for sig selv, at det virker amatøragtigt, at træner Frank Rijkaard endnu ikke ved, hvor meget eller hvor lidt han vil benytte sig af den lille troldmand.

Celta Vigo udlignede på straffespark i det 67. minut og lurede på det ene point, inden Ronaldinho viste, at også han kan gøre sig fra 11-meterpletten. Giuly scorede endvidere til kampens resultat, 3-1, i det 86. minut. Barcelona er dermed stadig på førstepladsen i La Primera, et point foran Poulsens Sevilla.