Joachim Löw kåret til Årets Træner

Tysklands landstræner, Joachim Loew (th.) løb med prisen som Årets Træner.
Læs mere
Fold sammen

Det var et hårdt kandidatfelt i prisen som Årets Træner med tre trænere, der alle fejrede store triumfer i sidste sæson. Det var dog Tysklands landstræner, Joachim Löw, der løb med prisen ved FIFA Ballon d'Or-prisuddelingen i Zürich.

Den tyske landstræner vandt VM i Brasilien i sommer, og han tog prisen foran Real Madrids Carlo Ancelotti, der vandt Champions League samt Copa del Rey i sidste sæson, og Atlético Madrids Diego Simeone, der vandt Primera Division og nåede finalen i Champions League.

»Det er prikken over i'et - hvis man betragter i'et som verdensmesterskabet. Jeg ved, at denne pris ikke kun er til mig. Jeg modtager den på vegne af alle dem, der har hjulpet. Vi havde fantastiske forhold til at levere, hvad vi har været i stand til at levere. Det er en konsekvens af mange års hårdt arbejde. Jeg vil gerne takke alle de tyske trænere, der gør så meget for de unge spillere hver dag. Hvad ville en træner være uden et fantastisk hold? Til alle de andre drenge, der ikke er her: Min taknemmelighed over for jer er uendelig. I er verdensklasse. Det er en gave for mig at arbejde med jer,« sagde Joachim Löw ved prisuddelingen.

Joachim Löw tog 36,23 procent af stemmerne. Ancelotti kom på andenpladsen med 22,06 procent, mens Simeone fik 19,02 procent af stemmerne.

Prisen som årets træner i kvindefodbold gik til Ralf Kellerman, der er træner for det tyske hold Wolfsburg.