Joachim B. tager afstand fra hårdere straffe

Det internationale atletik-forbund presser stadig på for at kunne indføre fire-årige karantæner. Joachim B. Olsen håber ikke, det lykkes.

Det internationale atletik-forbund IAAF har tidligere meldt ud, at det internationale antidoping-agentur WADA, der har to-årige karantæner som maksimukstraf for førstegangstilfælde, næppe vil gå med til at hæve karantænerne til fire år. På sidstedagen af IAAFs kongres i Osaka blev det i går alligevel besluttet, at man fortsat ønsker at straffe dopingskurke hårdere, end det i øjeblikket er muligt.

»Så kongressen vedtog en resolution om en skærpet indsats mod doping, herunder skærpede sanktioner,« fortæller Martin Roald-Arbøl, formand for Dansk Atletik Forbund.

WADA er i øjeblikket ved at revidere sit kodeks, Ifølge tidligere meldinger er der lagt op til, at WADA vil indføre et system med langt mere fleksibilitet end hidtil. Udgangspunktet vil fortsat være de to års karantæne i førstegangstilfælde, men der vil kunne forekomme mildere domme.

Det kommende kodeks skal godkendes på WADAs kongres i Madrid til november.

Ingen god idé
Kuglestøderen Joachim B. Olsen er glad for, at der ikke er udsigt til, at IAAF får lov til at hæve straffen.

»Jeg synes ikke, det er en god idé. Det er alt for hårdt. Man skal tænke på, at en karriere ofte ikke er på mere end 10 år, og der kan også være tale om en fejltagelse,« siger Joachim B. Olsen, der har været i Japan i en uges tid.

Allerede klokken 03.00 natten til lørdag dansk tid skal han i aktion. Her begynder de mandlige kuglestøderes kvalifikation, blot tre timer efter at VMs første konkurrence, mændenes maraton, går i gang.

medaljefavorit
Joachim B. Olsen er blandt favoritterne til at vinde medalje. Han føler sig tilmed rigtigt godt tilpas i Osaka, hvor VM afvikles frem til og med søndag i næste uge, og så bliver han bestemt ikke overrasket, hvis et par store navne ryger i dopingfælden undervejs:

»Det kan sagtens være, der bliver taget et par stykker.«

Kuglestødsfinalen afvikles lørdag eftermiddag dansk tid.@E-mail 2. linje:

www.dr.dk

VM i atletik kan følges direkte på DR2. Allerede fra i aften klokken 23.55