Joachim B. Olsens store nedtur

Joachim B. Olsen kiksede alle sine stød i finalen. I syvkamp har den svenske superstar Carolina Klüft store chancer for at blive alle tiders bedste europæer.

Joachim B. Olsen regner med at fortsætte karrieren frem til De Olympiske Lege i 2012. Dermed har han fortsat et par muligheder for at vinde en medalje ved udendørs-VM, der foregår i Berlin i 2009 og i sydkoreanske Daegu i 2011.

Men på nuværende tidspunk er VM altså fortsat det eneste store mesterskab, som den stærke nordjyde endnu ikke har en medalje fra. Det stod klart, da han ikke blev noteret for et eneste resultat i gårsdagens kuglestødsfinale ved VM i Osaka.

»Det var selvfølgelig ikke det, vi havde regnet med. Det så ellers godt ud tidligere på dagen,« sagde sportschef i Dansk Atletik Forbund, Lars Nielsen, efter finalen.

I formiddagens kvalifikation var Joachim B. Olsen fjerdebedste mand med et stød på 20,62 meter, men nogle timer senere, havde han åbenbart ikke mere at byde på.

Skuffet og irriteret
»Jeg er selvfølgelig skuffet over at lave tre dårlige forsøg. Men det, jeg er mest irriteret over, er, at jeg simpelthen ikke havde nogen fornemmelse for kuglen overhovedet, og det har jeg aldrig nogensinde prøvet før. Det var en meget mærkelig fornemmelse. Jeg var ekstremt krampagtig, og jeg kunne fra starten mærke, at der ikke var den lethed over det, som der var i morges,« sagde Joachim B. Olsen til DR Sporten lige efter finalen.

»Men som eliteidrætsmand lever man altid med risikoen for, at det går galt,« som Lars Nielsen konstaterede:

Helt som ventet gik guldet til amerikanske Reese Hoffa, der stødte hele 22,04 meter, og som havde finalens fire bedste stød. Sølvet blev vundet af hans landsmand Adam Nelson, der stødte 21.61, mens bronzen gik til hviderusseren Andrej Mikhnevich, som stødte 21.27.

Sverige lugter medaljer
Mens Joachim B. Olsen var Danmarks eneste medaljekandidat, har Sverige flere af slagsen, og i dag vinder svenskerne givetvis deres første guldmedalje. Carolina Klüft leverede nemlig nogle fænomenale præstationer på førstedagen af kvindernes syvkamp, og hun har nu gode chancer for at slå europarekorden, som tilhører russeren Ludmila Nikitina-Turtjinskaja, som blev noteret for 7007 point helt tilbage i 1989.

Carolina Klüfts hidtil bedste resultat er 7001 point fra VM i 2003, og i forhold til dengang er hun nu foran med 19 point.

»En fantastisk førstedag. Det føles jætteskønt,« fastslog Carolina Klüft også overfor Aftonblandet efter de fire første discipliner.

Verdensrekorden tilhører Jackie Joyner-Kersee, der scorede 7281 point ved OL i 1988, og den rekord kommer »Carro« nok aldrig i nærheden af.