Joachim B. Olsen videre til VM-finale

Kuglestøderen Joachim B. Olsen er ved VM i Osaka, Japan, gået videre til finalen, der afvikles lørdag eftermiddag.

Uden problemer gik kuglestøderen Joachim B. Olsen videre til finalen ved VM i Osaka i Japan. Den danske kuglestøder fik stødt kuglen ud på 20,62 meter, hvilket placerede ham som den fjerde bedste i kvalifikationen. Kravet til finalen er et kast på 20 meter og derover.

- Det var sådan set planen at kvalificere mig i første runde, så jeg ikke skulle være ude i varmen i alt for lang tid. Jeg har selvfølgelig mere i mig, men det var et meget godt stød, og jeg er tilfreds med det. Det er et af mine bedste kvalifikationsstød, så det er OK, siger Joachim B. Olsen til DR Sporten.

Olsen er reelt den eneste danske medaljemulighed ved VM, og den danske sportschef i Dansk Atletik Forbund, Lars Nielsen, har også før VM-starten udtrykt store forventninger til kuglestøderen. Joachim B. Olsen har selv været mere forbeholden, når det gælder medaljejagten.

- Jeg glæder mig rigtig meget til finalen. Der er nogen, der ser rigtig stærke ud, så det bliver en stor opgave. Jeg skal virkelig være 100 procent på, siger kuglestøderen.

Finalen afvikles lørdag eftermiddag.

/ritzau/