Joachim Andersen har ramt toppen i Premier League

Joachim Andersen nyder sin tilværelse i England og skal lørdag forsøge at fortsætte god stime mod Liverpool.

Joachim Andersen og Crystal Palace gæster lørdag Liverpool i Premier League. David Klein/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Joachim Andersen har taget hul på sin anden sæson i Premier League, og den 25-årige forsvarspiller nyder tilværelsen i England og sin nye klub, Crystal Palace.

Efter ophold i Holland, Italien og Frankrig tidligere i karrieren mener landsholdsspilleren, at han har nu ramt den højest mulige hylde ligamæssigt.

»Det har været godt for mig at prøve nogle forskellige kulturer og ligaer. Man er nok nødt til selv at prøve dem, for at forstå hvor forskellige de er.

»Men nu er jeg i Premier League, og det er toppen for mig. Det er den mest konkurrencedygtige liga. Alle hold er stærke og virkelig svære at slå, så man er nødt til at være på tæerne i hver eneste kamp,« siger Andersen og uddyber:

»Derudover er opmærksomheden på ligaen enorm i forhold til de andre ligaer, jeg har prøvet. Jeg må bare sige, at jeg elsker livet her og min fodbold. Jeg er en glad mand,« siger den tidligere Twente-, Sampdoria- og Lyon-spiller.

Joachim Andersen var i sidste sæson udlejet fra Olympique Lyon til Fulham. Her opnåede han fast spilletid og sågar en regelmæssig tjans som anfører.

Trods gode præstationer af Andersen og resten af defensiven resulterede sæsonen i en nedrykning fra Premier League.

Danskeren skiftede siden Lyon ud med en femårig kontrakt i Crystal Palace og blev dermed modsat Fulham i Premier League. Men Andersen er langtfra upåvirket af nedrykningen.

»For mig var det meget hårdt. Mange folk siger, at man er ligeglad, når man er udlejet, men det gjorde virkelig ondt på mig,« siger danskeren og uddyber:

»Jeg synes, vi havde en fantastisk sæson, og det var unfair, at vi røg ned. Der var så mange kampe, hvor vi fortjente mere. Men sandheden er, at vi ikke scorede nok mål, og så vinder man ikke kampe.«

To af Fulhams bedre kampe i sidste sæson var mod Liverpool, som Andersen var med til at spille 1-1 med på hjemmebane og slå 1-0 på Anfield.

Lørdag vender forsvarsspilleren tilbage til netop Anfield med Crystal Palace, der senest tankede selvtillid med en solid 3-0-sejr over Tottenham hjemme på Selhurst Park.

Andersen tager dog ikke for givet, at hans gode stime mod Liverpool fortsætter.

»Liverpool var inde i en dårlig periode i sidste sæson, og det udnyttede vi. Nu er situationen en anden. Liverpool er et af de bedste hold i verden, så vi skal være skarpe og gøre de samme ting, som vi lykkedes med mod Tottenham,« siger danskeren.

Modsat i sidste sæson er tribunerne i Premier League igen fyldte, og det øger Joachim Andersens glæde over at være en del af Premier League.

»Nu har jeg prøvet to kampe på Selhurst Park med tilskuere, og atmosfæren var helt utrolig. Især mod Tottenham var det helt skørt. Og jeg ser også meget frem til at skulle spille på Anfield,« siger Andersen.

Liverpool og Crystal Palace dyster lørdag fra klokken 16.

/ritzau/