Joachim Andersen får fem år i Premier League-klub

Lyon har solgt forsvarsspiller Joachim Andersen til den engelske Premier League-klub Crystal Palace.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ozan Kose / Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske landsholdsspiller Joachim Andersen, der var med til EM tidligere denne sommer, fortsætter karrieren i Premier League, hvor han har fået en femårig kontrakt hos Crystal Palace.

Det oplyser klubben onsdag på sin hjemmeside.

Lyon bidrager desuden med en pris. På sin hjemmeside skriver klubben, at Crystal Palace betaler 130 millioner kroner, og at prisen kan stige med knap 20 millioner kroner.

Derudover har franskmændene sikret sig 12,5 procent af prisen, hvis Joachim Andersen på et senere tidspunkt bliver solgt videre fra Crystal Palace.

Lyon betalte 225 millioner kroner for Andersen, da han kom til klubben fra Sampdoria i 2019.

»Jeg er ekstremt stolt af at tilslutte mig Crystal Palace og af at skulle spille i verdens bedste fodboldliga,« siger Joachim Andersen.

»Klubbens ledelse og Patrick Vieira (klubbens manager, red.) har givet mig meget klare forsikringer om, at de kender mine kvaliteter, at de tror på mig, og at jeg skal spille en vigtig rolle på holdet.«

»Jeg har fået et meget positivt indtryk af Patrick i de snakke, jeg har haft med ham, og jeg har ikke hørt andet end gode ting om manageren, klubben og fremtidsplanerne,« siger Joachim Andersen.

I sidste sæson var Joachim Andersen udlejet til Fulham, hvor han undervejs i sæsonen bar anførerbindet i flere kampe og viste gode takter i den bedste engelske række.

Selv om han ikke kunne holde Fulham fra nedrykning, har præstationerne fået andre Premier League-klubber til at spærre øjnene op, og blandt andre Tottenham har også været nævnt som en mulig destination for den 25-årige dansker.

»Med Joachim har vi tilføjet endnu en højt agtet forsvarsspiller, og vi er ekstremt glade for at byde velkommen til en spiller med Premier League- og landsholdserfaring,« siger bestyrelsesformand Steve Parish.

Joachim Andersen spillede 31 Premier League-kampe i sidste sæson.

Den 25-årige forsvarsspiller har fået det meste af sin fodbolduddannelse på FC Midtjyllands akademi. I 2013 forlod han Danmark og drog til Twente i Holland, hvor han nåede 49 kampe i den bedste række.

I sommeren 2017 rykkede han videre til Sampdoria i Italien, hvor han var en stor figur på Serie A-holdet, inden han altså forlod klubben i 2019. Det efterfølgende ophold i Lyon blev aldrig den store succes.

Ved sommerens EM-slutrunde kom han på banen i ottendedelsfinalen, kvartfinalen og semifinalen.

/ritzau/