Jimmy Nielsens assistent fyret efter mordanklage

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jimmy Nielsens amerikanske klub Oklahoma City er i chok. Danskerens assistenttræner Chris Spendlove står tiltalt for mord i Liverpool i hjemlandet England, hvor han og en kammerat kort før jul overfaldt en betjent under en bytur.

Betjenten Neil Taylor var ikke i tjeneste, men var i byen med et par kollegaer i forbindelse med en julefest. De to andre betjente måtte efterfølgende indlægges og behandles for ansigtsskader efter overfaldet, der kaldes umotiveret.

Vidner har ifølge Daily Mail beskrevet overfaldet som 'uprovokeret' og 'et rasende angreb', hvor Taylor blev banket til døde, og slag til hovedet udløste en fatal hjerneblødning. Vidnerne fortæller ifølge avisen, at Taylor ikke nåede at værge for sig eller slog tilbage. Neil Taylor blev gift for fem måneder siden og skulle på bryllupsrejse lige efter nytår.

Spendlove og kammeraten står nu tiltalt for mord på Taylor og overfald på de to andre betjente.

»Vi er dybt berørte af situationen, og vores tanker går først og fremmest til de pårørende. Vi er i chok,« udtaler Oklahoma Citys manager Jason Hawkins.

»På grund af situationens store alvor har vi valgt at fritstille Chris Spendlove fra vores organisation. Som assistenttræner har han altid optrådt korrekt, så vores tanker er også med ham og hans familie i en svær tid.«

30-årige Jason Hawkins er tidligere fodboldspiller i lavere rækker i USA og tiltrådte assistentjobbet i januar.