Jesus giver Superligaens topscorer ro på banen

superligaen-fck-vs-esbjergshfg
Superligaen delte topscorer Martin Pusic vil gerne til en større klub end Esbjerg. Her har han scoret mod FC København i Parken.
Læs mere
Fold sammen

I weekenden kunne man i BT læse, at Esbjergs Superliga-topscorer Martin Pusic har alliereret sig med agenten Ivan Benes for at få skudt angriberen af sted i dette transfervindue.

Martin Pusic, der ifølge BTs oplysninger har en frikøbsklausul på en million euro, omkring 7,5 millioner kroner, fyldte i oktober 27 år, og det er først de seneste år, at han har fået succes. Stor succes. I de seneste 75 kampe, hvor Martin Pusic permanent er rykket fra kanten til pladsen som frontangriber, har målformen været i eksplosiv vækst, og den kroatisk-fødte østriger har bidraget med 36 mål og 12 assister. Derfor er hans navn nu begyndt at dukke op i større klubber end Esbjerg.

»Jeg har selvfølgelig hørt om interessen for mig efter min succesfulde tid her i Esbjerg. Misforstå mig ikke, jeg er meget glad for at være i Esbjerg og bliver her gerne, hvis det er min skæbne, men hvis Jesus baner vejen til en større klub, er jeg selvfølgelig klar til at skifte,« siger Martin Pusic, der selv har denne forklaring på, hvorfor det, i fodboldtermer, har taget ham lang tid at vise sit potentiale frem.

»Svaret er her,« forklarer Martin Pusic og banker en knyttet næve ind mod brystet.

»Alt, hvad jeg gør, og hvor jeg når til, skyldes Gud. At jeg sidder her og taler med dig, er Jesus’ værk, og jeg kunne mærke fra første øjeblik, du ringede, at der var en større mening med det her. Du er en del af Jesus’ plan med mig, og jeg er en del af hans plan med dig. Min store passion for Jesus begyndte først for fire år siden, og siden har jeg haft en helt anden ro på banen, og min karriere er aldrig gået bedre.«

»Jeg skal da gerne indrømme, at jeg er ængstelig efter at se, hvor langt jeg kan komme med min karriere. Min store drøm er at komme til Bundesligaen. Det vil jeg ikke lægge skjul på. Foreløbig tager jeg dog det hele med ro. Hvis jeg ikke kommer til en større klub denne vinter, er det nok, fordi noget bedre venter mig i fremtiden,« siger Martin Pusic.

I denne sæson har alle, der har set Esbjergs kampe, set et specielt tegn fra Martin Pusic ni gange. Hver gang han scorer, dedikerer han sit mål til Jesus med et hjerte formet af udstrakte tommelfingre sat sammen med to bøjede pegefingre. Bagefter bliver pegefingrene rettet op mod himlen, og der bliver sendt en tanke og et kys derop.

»Når du har viet dit liv til Jesus, som jeg har, er du ikke længere bange for noget, og du ved, at han altid vil være der for dig. Han lover dig ikke, at livet altid vil blive nemt, men han vil sørge for at give dig mere igen, end du giver ham. Jeg hylder ham, hver gang jeg scorer,« lyder det fra Martin Pusic.

»Jeg går med Jesus på banen, og hvis han synes, at tiden er kommet til et nyt kapitel for mig, er jeg klar til at skifte Esbjerg ud,« supplerer en Superligaens største profiler.

En profil, som er klar til at forlade Superligaen og Esbjerg, men som de danske fans måske også i foråret vil se score mål og kigge op mod himlen.