Jess Thorup besøger U21-spillere i klubberne

u-21-landsholdet-traener-u21zd
Læs mere
Fold sammen

U21-landstræner Jess Thorups forberedelser til sommerens EM-slutrunde er for alvor gået i gang. Lige nu er han på den helt store rundtur for at besøge de U21-spillere, der befinder sig i udlandet.

Formålet er at hilse på klubberne og de spillere, der er i kikkerten til en plads ved EM-slutrunden til sommer, forklarer Jess Thorup. Han benægter samtidig, at han er på en form for overtalelsestur for at overbevise spillere og klubber om, at det er en god idé at deltage ved U21-EM i Tjekkiet.

For fire år siden gjorde Wolfsburg ellers brug af sin ret til at tilbageholde Simon Kjær fra den daværende U21-slutrunde på dansk grund, da klubben fandt hjemmel i en regel om, at den ikke behøvede at slippe sin spiller uden for internationale datoer, som U21-EM ikke var en del af.

Men det er ikke tema denne gang forsikrer Jess Thorup.

»Jeg mærker ikke, når jeg er ude i klubberne, at de stiller spørgsmålstegn ved, om de har ret til at holde dem tilbage eller ej. Men de håber på, at vi tager deres respektive spillere med. Det er også stort for dem. Reglerne omkring det er slet ikke noget, vi diskuterer. Jeg kender dem ikke, har ikke sat mig ind i dem og har heller ikke umiddelbart tænkt på dem som et problem,« siger Jess Thorup og fortsætter:

»Det her er ikke en overtalelsestur. For mig er det en form for klubbesøg, hvor jeg er rundt og hilse på spilleren, træneren og sportschefen. Det er ikke med hatten i hånden for at overtale nogen som helst«.

Jess Thorup har onsdag besøgt Emil Berggreen i Braunschweig. Tirsdag var han hos Pierre-Emile Højbjerg i Augsburg, og torsdag skal han forbi Jannik Vestergaard i Werder Bremen. I næste uge står den på besøg i RB Leipzig, hvor Yussuf Poulsen spiller, og muligvis et stop mere i Tyskland. Senere går turen til England, hvor der også er adskillige U21-profiler som Jores Okore i Aston Villa, Lasse Vigen i Fulham og Andreas Christensen i Chelsea.

Jess Thorup understreger, at det ikke er ensbetydende med, at spillerne bliver udtaget til EM, bare fordi han aflægger dem et besøg, og han forklarer, at der også bliver talt om andet, selv om slutrunden selvfølgelig også er et tema.

»Klubberne er rigtig glade for at se os, og det er det indtryk, jeg har fået indtil videre. De får sat et ansigt på en træner og et forbund. At der så også ligger et EM og venter, det er klart, at vi også diskuterer det.«

En af dem, Jess Thorup håber at få med, er A-landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg, som altså har haft besøg af landstræneren. Og Augsburg-spilleren virker positiv i forhold til en udtagelse.

»Pierre har selv været ude at udtale, at han har en interesse i at komme til EM, men jeg er også bevidst om, at Pierre i øjeblikket er A-landsholdsspiller, og det er det, der skal fylde noget for ham til og med Serbien-kampen. Men vi kan kun være glade for, at han har en interesse i at deltage ved EM,« siger Jess Thorup.