Jess Thorup begræder Cornelius' skade

danmark-usa
Jess Thorup, landstræner for U21-landsholdet inden venskabskampen mod USA tirsdag d. 31 marts 2015 på Lyngby Stadion. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere

U21-landstræner Jess Thorup befandt sig i Tyskland, da nyheden om Andreas Cornelius' brækkede ankel tikkede ind. Kort efter så han de billeder, der med 99% chance betyder, at U21-landsholdet må undvære sin stærkeste angriber, når EM-slutrunden afvikles i Tjekkiet i juni.

Et hårdt slag for det danske U21-landshold og i særdeleshed for den store FCK-angriber. Landstrænerens umiddelbare tanker går til sidstnævnte.

»Mine første tanker går til Cornelius. Det er noget af det værst tænkelige, der kan ske for en fodboldspiller. Ikke at det er lige meget med U21, men lige nu går mine tanker til Cornelius,« lyder den første reaktion fra Jess Thorup mandag aften.

Jess Thorup er de næste par uger rundt og besøge emner til den U21-trup, han skal udtage til sommerens slutrunde.

Den grimme skade til Cornelius indtraf en halv time inde i Superliga-kampen mellem Silkeborg og FC København. Her gik Silkeborg-stopperen Dennis Flinta alt for voldsomt ind i anklen på Cornelius, hvis ankel blev vredet rundt i en ubehagelig vinkel. Kort efter måtte han forlade banen på en båre med en iltmaske om munden. Lidt senere bekræftede FC København, at anklen var brækket.

»Det var frygtelige billeder. Det sender kuldegysninger gennem kroppen og giver en lyst til at tage hovedet væk. Man kan næsten fornemme smerten, når man kigger på de billeder. Det var hårdt at se på,« siger Jess Thorup, der ikke tøver med at kalde et U21-landshold uden Andreas Cornelius for et svækket landshold.

»Selvfølgelig er det det. Vi så jo senest i testkampen mod USA, at Cornelius scorede et fantastisk flot mål. Jeg tror, der var mange, der havde store forventninger til Cornelius og U21-landsholdet. Det bliver der så ikke noget af i denne omgang, og det er synd for begge parter. Jeg tror da, at Cornelius havde store forventninger til at vise sig frem på den store scene, ligesom vi så frem til at få Cornelius med på U21-landsholdet.«

Hvad er alternativet til Cornelius?

»Hvis vi kigger uden at sætte dem i prioriteret rækkefølge er det vel Nicolai Brock-Madsen (Randers), Kenneth Zohore (OB) og Emil Berggren (Eintracht Braunschweig), der har været inde omkring, hvis vi taler decideret 9'ere. Så det er vel dem, der står lige for. Men der er også flere, der byder til. Men så langt er jeg ikke nået i mine tanker endnu.«

Danmark er havnet i EM-slutrundens Gruppe A, hvor modstanderne hedder Tjekkiet, Tyskland og Serbien.