Jesper Radich sikkert i havn

Selvom et så prominent navn som Jesper Bank var med til Danish Open i Skovshoved, var det ikke nok til at afskrække Jesper Radich fra at snuppe førstepladsen

Jesper Radich vand årets udgave af Danish Open og får sig her en tur i vandet. <br>Foto: Per Heegaard Fold sammen
Læs mere

»Vil du ikke op og sidde på mine skuldre, så du bedre kan se,« lød det fra en far til sin datter.

Der var mødt mange mennesker op for at følge bådene under sidste dags sejlads i Danish Open. Den gråsorte himmel truede ellers hele dagen med at drukne finalesejladsen, men tilskuerne tog chancen, og de fik heller ikke brug for hverken regnslag eller paraplyer.

Efterhånden som fårene blev skilt fra bukkene, steg stemningen, og klapsalver og jubelråb blev sendt ud over vandet til sejlerne. Det var en overlegen Jesper Radich, der førte fjerde sejlads mod Peter Wibroe i finalen. Radich og hans besætning havde dog fået det blå flag på grund af en fejl begået undervejs, så de måtte vende de 360 grader, som straffen kræver, inden de kunne fortsætte mod målstregen. Radich båd var dog så langt foran Wibroes båd, at det var en smal slag for besætningen at krænge båden rundt i en cirkel og så lige så stille sejle i mål.

Den mest prominente deltager, Jesper Bank, havde ikke lige så meget vind i sejlene. Det var tydeligt, at han ikke var helt tilfreds med dagens præstation, hvor han kæmpede mod svenskeren Björn Hansen om femtepladsen:

»Det var noget rigtig lort. Jeg fik ikke læst vindene rigtigt,« udtalte han tørt lige efter den skuffende sjetteplads.

Jesper Bank var ellers rigtig godt sejlende i lørdags, hvor han kun var en halv meter fra at komme med i semifinalen. Om han er med til næste år vil fremtiden vise, men han fortalte til Berlingske Tidende, at hvis han til næste år er involveret i et Americas Cup-projekt, vil han også deltage i Danish Open igen.

Radich ikke nervøs før finalen
Det var en dryppende og glad Jesper Radich, der udtalte sig til pressen efter en sejrsdukkert:

»Jeg var overhovedet ikke nervøs før finalen, det har bare været rigtig sjovt at være med i Danish Open.«

På trods af at han kun havde haft en enkelt træningssession med besætningen, vandt Radich en overbevisende sejr i går. Han er nummer 34 på verdensranglisten, men efter gårsdagens sejr regnede han med at være strøget ind på top 30.

Det var også en kæk Danish Open 2007-mester, der udtalte sig om Jesper Banks præstation:

»Jeg så jo ikke så meget til ham, så jeg ved ikke, hvordan han klarede sig.«

Jesper Radich fortalte bagefter, i en mere seriøs mine, at han havde fuld forståelse for, at Jesper Bank var skuffet. Radich er ligesom Jesper Bank for nyligt kommet hjem fra Americas Cup-kvalifikationen og udtalte, at han i hvert fald regnede med at deltage i næste års Danish Open. Det er syvende gang, at arrangementet bliver afholdt.

Peter Falck, formand for Danish Open og ejer af de seks både, som matchracet blev sejlet med, fortalte, at Danish Open 2007 har været en stor succes:

»Vejret har været lidt bedre end sidste år, så det har betydet større tilskuerinteresse. Det betyder også en del at have et så stort sejlsportsnavn med som Jesper Bank.«