Jesper Jensen indkalder Team Esbjerg-playmaker til VM

Michala Møller er blevet indkaldt til Danmarks VM-trup, efter at Mia Rej blev skadet i åbningskamp.

Team Esbjergs Michala Møller rejser til Spanien fredag for at slutte sig til Danmarks VM-trup. (Arkivfoto) John Randeris/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Team Esbjerg-bagspilleren Michala Møller er blevet indkaldt til kvindelandsholdets VM-trup i Spanien.

Det oplyser landstræner Jesper Jensen til den danske presse fredag formiddag.

Det skal ses i lyset af, at playmakeren Mia Rej i torsdagens åbningskamp mod Tunesien blev ramt af det, der lignede en alvorlig skade. Hun er dog endnu ikke skrevet ud af den danske trup.

»Der er intet nyt i forhold til Mia. Vores stab er på det. Vi undersøger det knæ, der blev skadet i kampen. Når vi ved mere, skal vi nok melde det ud,« siger Jesper Jensen.

Michala Møller bliver i første omgang indskrevet som den 18. spiller i truppen. Hun slutter sig til truppen i Catalonien senere fredag, oplyser Jesper Jensen.

»Det gælder om at supplere den trup, der er der i forvejen. Det gælder om at finde et plus, og Møller har bevist sit værd som forsvarsspiller i Champions League.«

»Dertil kommer, at hun spillede sammen med Simone Petersen sidste år og kender hende. Får vi brug for at spille syv mod seks, tror jeg, at samarbejdet mellem Simone og Michala kan blive rigtig godt, fordi de spillede meget sammen i Herning-Ikast,« forklarer Jesper Jensen.

Medvirkende til, at valget faldt på 21-årige Møller, var også, at hun til daglig arbejder sammen med Jesper Jensen i Esbjerg og derfor relativt hurtigt vil kunne tilpasse sig landsholdets planer.

»Det er selvfølgelig et plus. Hun kender mine tanker, og vi har en relativ kort kommunikationsvej. Men de øvrige, der var i spil, har været med tidligere, så det var ikke altafgørende,« siger Jesper Jensen.

Michala Møller har aldrig optrådt på A-landsholdet og får således debut, hvis hun kommer i aktion ved VM. Hun er noteret for 49 kampe på forskellige ungdomslandshold.

Danmark åbnede VM med en sejr på 34-16 over Tunesien. Lørdag venter Congo i den anden gruppekamp, før holdet mandag møder Sydkorea.

/ritzau/